Колкото са притеснени украинците, толкова са притеснени и хотелиерите, защото

...
Колкото са притеснени украинците, толкова са притеснени и хотелиерите, защото
Коментари Харесай

Украинските бежанци искат да останат по хотелите на морето, но не искат да работят

" Колкото са обезпокоени украинците, толкоз са обезпокоени и хотелиерите, тъй като не знаят къде ще реалокират украинците, които обитават в нашите хотелски бази. Ситуацията е извънредно неразбираема. От една страна хотелите, които чакат посетители или към този момент са посрещнали първите такива, ще упорстват на 31 май да бъде освободена хотелската им база, тъй като за тях стартира летният сезон. Хотелите от западната зона, хотелите в планината, от своя страна биха желали тази стратегия да бъде удължена, тъй като те нямат крайни контракти, солидна подготовка и обезпеченост от позиция на претовареност ", заяви Елена Иванова от Съюза на притежателите на хотели в Слънчев бряг за  " България заран " по Bulgaria On Air. 

По думите ѝ украинците желаят да останат, само че не желаят да работят.

" Срещаме отвод при желанието ни да ги ангажирам на работа ", посочи тя. 

" Колегите от източната зона на Слънчев бряг не отхвърлят резервации и за мен това е изключително безразсъдно - да откажем резервации за летния сезон, който занапред следва. Това са предстоящи посетители, за които се приготвяме цяла зима по подписани от миналата година контракти ", уточни Елена Иванова пред Bulgaria ON AIR.

Нейното мнение е, че в случай че помощта продължи, ще има хотели, които ще откликнат и ще оставят настанените украинци при тях. 

" Не е рационално хотелите да се разделят на части - за украинците и туристите, тъй като туристите не чакат да попаднат в бежански лагер и това ще сътвори дискомфорт на тези, които идват на отмора ", заключи Иванова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР