Фантастичен спектакъл под мотото С България в сърцето беляза 75-ия

...
Фантастичен спектакъл под мотото С България в сърцето беляза 75-ия
Коментари Харесай

Варненска детска градина отбеляза с пъстър спектакъл 75-и си юбилей

Фантастичен театър под мотото " С България в сърцето " беляза 75-ия празник на варненската детска градина " Христо Ботев ". Празничното събитие се организира пред възторжена аудитория във Фестивалния комплекс във Варна. Директор на ДГ 8 " Христо Ботев " е Елица Вълчева.

Сред гостите на тържеството бе дългогодишният шеф на детската градина Веска Янакиева – брилянтен възпитател и началник с потвърден престиж.

Също като в пъстра българска шевица в юбилейния театър бяха преплетени българските обичаи и традиции. Претвориха ги възпитаниците на детската градина, водени ловко от музикалния възпитател Людмила Ковачева – виртуозен занаятчия на хореографията на спектакъла и, несъмнено, от своите учители.

Вълнение, низ от красиви страсти и нестихващи аплаузи извършиха концертната зала във Фестивалния комплекс. С танци и песенни осъществявания, отдадени на родината, децата придвижиха публиката в страната на розите, виното и златото. И като че ли за момент феновете се придвижиха там някъде, по старинните калдъремени уличкки на планинските селца и градове, измежду тайните на античните царе, с цел да попият нежния лъх на спомените. Онези мемоари, които допълват живота ни и трансформират чувствата в красива приказка. Приказка за нашата татковина България.

На сцената дребните актьори от детската градина влязоха в ролята на нестинари, лазарки, коледари, самодиви, гроздоберачи, жътвари, лозари...

Специална изненада в празничната стратегия бе феята на българската музикална просвета – Елица Тодорова. Омайният глас, който претворява в песенни бисери неповторимия български фолклор в попмузика. Носителката на влиятелното пето място в състезанието " Евровизия " през 2007 година поздрави празнуващите с прелестни осъществявания, поднесени свъместно с нейните възпитанити от школата по национално пеене " Фолклорна магия " – гр. Варна.

" Учителите и децата от ДГ " Христо Ботев " пишат своята история, преплитайки като в пъстра българска шевица вярата и мъдростта на поколенията, традициите, обичта и другарството с вярата и вярата в бъдещето. История, цялостна с горделивост от постигнатите триумфи, със звън на детски смях. Вярвам, че колективът от педагози, помощник-възпитатели и родители ще работи в един екип, в името на нашите деца, нашето бъдеще и гордо ще носим името на Христо Ботев ", вълнува се шефът на детската градина Елица Вълчева.

Румяна Кръстева, основен специалист " Детски градини " при Община Варна сервира приветствен адрес към детското заведение. Поздравления за юбилея изпратиха и доктор Ирена Радева, шеф на РУО - Варна, Радка Калчева – шеф на Регионална библиотека " Пенчо Славейков ", Лиляна Лазарова – шеф на Логопедичен център – Варна, екипът на фондация " Карин дом ", доста учебни заведения и детски градини на територията на област Варна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР