Колкото повече са партиите в парламента, толкова повече са вариантите

...
Колкото повече са партиите в парламента, толкова повече са вариантите
Коментари Харесай

Страхил Делийски: Не сформирането на правителство ще е най-сложното

Колкото повече са партиите в Народното събрание, толкоз повече са разновидностите за обединения. Затова, в случай че мислим за това, не би трябвало да сме песимисти за новото Народно заседание и изпълнителната власт, разяснява пред Радио София политологът Страхил Делийски:

" И не става дума за аритметика. От много време в българския политически живот политиката отстъпва пред брокерстване и търговия, ползи на спонсори. Поведението на представителите на плановете и клиентелистките партии, които преобладават у нас, не се подчинява толкоз на политическа логичност. "

Според Делийски пред ГЕРБ и Бойко Борисов алтернативата е да изберат най-изгодната коалиция, в която те да останат преобладаващи при разпределянето на обществен запас – задават се нови еврофондове напролет. Това ще е и тласък за сформиране на държавно управление. Кой желае това разпределение на средства да се прави от служебното държавно управление?

За външните ни сътрудници също е изключително значимо България да има изпълнителната власт, с която да се поддържа връзка най-малко средносрочно.

Така че не сформирането на държавно управление ще е най-сложното пред политиците и страната.

Партията (коалицията), която спомогне да се сформира кабинет, ще има с какво да се похвали в тази обстановка. Ако поради някоя партия не се сформира – ще бъде отговорна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР