Колкото повече прокуратурата говори, толкова повече си вреди. Държавното обвинение

...
Колкото повече прокуратурата говори, толкова повече си вреди. Държавното обвинение
Коментари Харесай

Защо прокуратурата си прави оглушки по сагата “БарселонаГейт”?

Колкото повече прокуратурата приказва, толкоз повече си вреди. Държавното обвиняване изпадна в неловка обстановка и по проблема “БарселонаГейт ”, откакто се оплака, че отчетите, които е получила от испанските управляващи през Министерство на вътрешните работи и ДАНС, не са преведени от британски на български.
Едва през вчерашния ден държавното обвиняване призна, че по линия на прокуратурата също е получен отчет от Испания, надхвърлящ 200 страници. Въпросът, който стои на дневен ред е по кое време тъкмо ведомството на Иван Гешев се е сдобил с него. Ами в случай че информацията е пристигнала преди месец, два, три….? Колко време държавното обвиняване си е траело за разкритията на сътрудниците им в Испания по отношение на съмненията, че през къщата в Барселона са изпрани над 5 млн. евро.

Другата огромна въпросителна е обвързвана със обявената някак си апропо информация, че по следствието, което се води у нас, е разпитана “Мис Бикини ” Борислава Йовчева. Първото, което му светва на човек, е дали тя въобще се е прибирала в България от чужбина, където от години живее с детето си.

Ако Йовчева не е припарвала до родината си,  то по какъв начин тогава е дала показания?!  Има две благоприятни условия. Първата е наши прокурори да са я навестили там, където се намира сега. По неофициална информация дамата, за която се твърди, че има дете от някогашния министър председател Бойко Борисов, се подвизава в Гърция. Втора опция е разпитът да е минал посредством видеоконферентна връзка.

И двата разновидността вкарват прокуратурата в лабиринт от въпроси. На първо място – за какво по еднакъв метод да не се разпитат обвинените Цветан Василев и Васил Божков. до този миг държавното обвиняване отстоява тезата, че по този начин не се прави, както и че сходни показания не биха могли да послужат като доказателство.

Именно поради това на дневен ред изплува главният въпрос – ползва ли прокуратурата двоен критерий при следствието на къщата в “Барселона ” и при другите случаи с огромен публичен интерес. Укривало ли е държавното обвиняване информация за това по кое време испанските им сътрудници за ги уведомили за резултатите от тамошното следствие по сагата “БарселонаГейт ”. Въпроси, на които Фрог ще търси отговор.

Уточняваме, че отчетите от Испания до този миг са два. Единият е получен по искане на прокуратурата, а другият по линия на ДАНС.  По предписание той минава  и през Министерство на вътрешните работи.

Разследването за „БарселонаГейт“ 

frognews.bg
Източник: svobodnoslovo.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР