Колкото повече годините напредват, толкова повече се вълнуваме от начините,

...
Колкото повече годините напредват, толкова повече се вълнуваме от начините,
Коментари Харесай

Чаят - напитка за дълголетие

Колкото повече годините напредват, толкоз повече се вълнуваме от методите, по които можем да си осигурим по-дълъг и пълностоен живот. И добре знаем, че всички се корени в дребните, ежедневни привички, които основават огромната смяна в дълготраен проект. А с изключение на да се движим постоянно, да се храним здравословно и да спим качествено, в този момент може да прибавим още една дребна загадка за дългоденствие - пиенето на чай.
 Какво се ще се случи с тялото ни, в случай че пием чай всеки ден (независимо от вида)
Какво се ще се случи с тялото ни, в случай че пием чай всеки ден (независимо от вида)

Все отново има и някои дребни минуси

Китайски учени от Sichuan University провеждат , в което взимат присъединяване над 14 хиляди души - китайци и британци, на възраст сред 30 и 79 години. Те дават информация за това какъв тип чай употребяват и в какво всекидневно количество. След това се прави сравнение на маркерите на стареене измежду интервюираните, измежду които са кръвно налягане, холестерол и % телесни мазнини, като по този начин се пресмята тяхната биологична възраст.

А изводът, до който се стига, е, че при тези, които постоянно употребяват, се следят признаци за по-бавно стареене. Ако тази консумация се приключи, се следи и намаляване на резултата от нея и ускорение на биологичното стареене. Ползите са най-осезаеми при сдържан банкет в границите на до три чаши чай дневно.
 Снимка 650560

Изследователите са на мнение, че изгодите от чая против стареенето на организма се дължат на мощните активни съединения в състава му. Полифенолите също така контролират чревната микробиота, което може да е от основно значение за контролиране на обвързваните с възрастта промени в метаболизма, имунната система и когнитивната функционалност, изяснява Daily Mail.
 Ментов чай и за какво е считан за най-хубавата напитка за плосък стомах
Най-добрата напитка за плосък стомах

Няма калории и е естествено сладка

В това проучване не се прецизира кои тъкмо типове чай са най-полезни, само че въпреки всичко се има поради, че в Китай и Великобритания най-консумирани са черният и зеленият. Няма значение и дали пием чая топъл или леден, по тази причина може да продължим потребния си табиет и през горещите месеци, приготвяйки си разхлаждаща и подмладяваща напитка.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР