Колкото повече електромобилите навлизат на пазара, толкова повече хора от

...
Колкото повече електромобилите навлизат на пазара, толкова повече хора от
Коментари Харесай

Airstream разработва каравана с електромотор

Колкото повече електрическите автомобили навлизат на пазара, толкоз повече хора от разнообразни прослойки стартират да им се доверяват, а и толкоз повече проблеми стартират да изникват. Една такава каста се състои от хората, обичащи да прекарват почивката си на къмпинг с персоналната си каравана, а един подобен проблем е, че караваната тежи и се дърпа, а електрическите автомобили към момента имат проблем с оптималния пробег.

Казусът е елементарен. Искате да отидете на отмора с караваната си, закачате я за теглича на новия си електрически автомобил - дотук няма нищо нетипично. Интересното обаче е, че оптималният ви пробег ще падне доста, а в случай че сте се запътили към някое затънтено местенце без зарядни станции, това е сериозен проблем. Но Airstream има решение.
 Снимка 519262

Емблематичният американски производител на каравани има желание да пусне на пазара специфична каравана с електрическо подкрепяне, която " оказва помощ " на електрическия автомобил, който я дърпа. По този метод от компанията се надяват да подтикват притежателите на електрически коли да пътуват с караваната си, без да се тормозят, че ще останат без ток в батерията по средата на пътуването.
 Снимка 519261

Засега информацията е, че концепцията е минала през концептуалната фаза и Airstream се пробва да открие подобаващи сътрудници в региона на електрическото задвижване, с което да осъществя плана.

Идеята идва в точния момент, имайки поради, че в границите на две години на пазара в щатите се чака да излязат няколко огромни електрически пикапа, с които локалните клиенти обожават да дърпат каравани. До края на идната година чакаме да станем очевидци на серийни версии на Tesla Cybertruck, Rivian R1T, Lordstown Endurance, GMC Hummer EV и Ford F-150 Electric. Всички те ще оферират задоволително теглителна мощ за пълноразмерна каравана.
 Снимка 519265

Информацията към новия план на Airstream към момента е оскъдна, само че се чака караваната да наподобява напълно общоприетоо, като се изключи един или повече електрически мотора, които ще са инсталирани на осите. По този метод тя няма да разчита само на пикапа начело за задвижването си, а ще му оказва помощ, което пък ще се отрази удобно на неговия оптимален пробег с едно зареждане. Проблемът е, че тези електромотори също ще имат потребност от акумулатори, което пък ще направи караваната доста по-тежка. Стига дотогава да не се измислят способи за олекотяване на структурата, несъмнено.
 Снимка 519263

От инженерна позиция планът крие доста провокации, като да вземем за пример по какъв начин двете транспортни средства ще споделят между тях и ще работят в естетика.

Ако Airstream успее да реши уравнението вярно, това значи, че хиляди хора, загрижени за опазването на околната среда, ще могат да къмпингуват с чистата съвест, че не са съдействали за световното стопляне с нито един грам въглеродни излъчвания. Поне не непосредствено от ауспуха на гигантския си пикап.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР