Когато става въпрос за култура, нощен живот и плажове, Барселона

...
Когато става въпрос за култура, нощен живот и плажове, Барселона
Коментари Харесай

Испанският град за ценители и кулинари - супер ваканция за много по-малко пари от Барселона

Когато става въпрос за просвета, нощен живот и плажове, Барселона дава отговор на всички тези условия. Но единствено през 2023 година повече от 12 милиона души са почивали в каталунската столица - и Саграда Фамилия към този момент е една от най-посещаваните туристически атракции в Испания.

Ако търсим сходно културно преживяване, само че без тълпите, баският град Доностия/Сан Себастиан е сигурен метод да прекараме супер почивка за кулинари за доста по-малко пари.

Сгушен в Бискайския залив в планинската баска страна на северна Испания, Сан Себастиан е прочут със своите превъзходни пясъчни плажове, световноизвестни заведения за хранене и исторически остарял град.
 Снимка 664118

Сан Себастиан е на малко повече от час път от по-големия, по-индустриален пристанищен град Билбао, прочут с извития музей Гугенхайм и страхотните си хълмове.

Какво да вършим в Сан Себастиан

Ако търсим с какво да съблазним небцето си за един дълъг уикенд, Сан Себастиан има всичко, което можем да желаяме. Най-популярните ястия тук се състоят от риба, в това число печен рак и филе от хек в зелен сос. Местните пинчос (не се различава от тапас, освен по това, че постоянно се поднасят с съчка за зъби) също са известни с ястия, включващи пълнени чушки, тортия де пататас и крокети.
 Снимка 664117

Можем да опитаме локалните специалитети на дребни порции под формата на пинчос в някои от най-хубавите заведения, като резервираме обиколка в Стария град, която е налична посредством сходни на TripAdvisor уеб сайтове.

Що се отнася до пясъчните плажове на Сан Себастиан, коства си да посетин Ла Конча, Ондарета и Суриола - всички със зашеметяващи сини води, отбелязва Metro.
 Снимка 664115

Междувременно хълма Ургул гледа към океана и доближава внушителните 123 метра на върха си. Превърнат във военна цитадела през XII век, стените му са били неведнъж атакувани през годините - в това число от Франция, Обединеното кралство и Португалия.

Peine del Viento e съвременна желязна статуя, проектирана от Едуардо Чилида и вградена в скалите край морския бряг, която е нещо като класическа моментна фотография на Сан Себастиан. И с цел да научим повече за баските, може да посетим San Telmo Museoa - преустроен манастир, който в този момент работи като музей, представяйки предмети от разнообразни интервали в баската история.
 Снимка 664114

Струва си да посетим и океанографския музей, който не свети с толкоз многочислени морски жители колкото този във Валенсия, само че въпреки всичко е задоволително забавен, с цел да бъде посетен.
 Сан Себастиан - европейският град, който не разрешава хотелите
Европейският град, който не разрешава хотелите

Какво и за какво постанова тези ограничения

Кога да посетим Сан Себастиан
 Снимка 664116

Ако задачата ни са плажове, тогава лятото безспорно е най-хубавото време от годината за посещаване на Сан Себастиан. През юни температурите могат да доближат 21ºC, до момента в който през юли и август нормално са межу 23ºC и 24ºC. Това е още една причина да изберем Сан Себастиан - не става прекомерно горещо. 
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР