Колкото по-зле се държи с ЕС британският премиер Борис Джонсън,

...
Колкото по-зле се държи с ЕС британският премиер Борис Джонсън,
Коментари Харесай

Британците харесват, че Лондон се държи зле с ЕС

Колкото по-зле се държи с Европейски Съюз английският министър председател Борис Джонсън, толкоз повече благосклонности печели в родината си. Последното изследване на публичното мнение след партийните конференции вдъхва оптимизъм на консерваторите за възможни общи избори. Те се радват на поддръжка на 38 % от гласоподавателите, което е с 15 % повече от идващите ги лейбъристи, писаха неделните вестници в Лондон.

В съпоставяне с предходни анкети торите са нараснали поддръжката си с 2 %, лейбъристите са изгубили един %, а при либералдемократите се следи оттегляне от 5 %.

След като Европейската комисия анулира договарянията през уикенда, описвайки новите оферти на Борис Джонсън като „ незадоволителна основа за реализиране на съглашение “, министър председателят съобщи пред в. „ Сън “ и „ Сънди експрес “, че „ след десетилетия на акция, три години на разногласия и явно безкрайни месеци на безсмислено отсрочване в този момент остават тъкмо 25 дни до привършване на участието на Обединеното кралство в Европейски Съюз “.

--------------

„ Ще си стегнем багажа и ще напуснем на 31 октомври. Единственият въпрос е дали Брюксел радостно ще ни помаха с взаимно допустима договорка, или ще ни принудят сами да напуснем “, сподели Борис Джонсън пред " Сън " и Сънди експрес ".

-------------

Правителството на Англия може да саботира работата на управителните органи на Европейски Съюз, в случай че съюзът не одобри изискванията на Лондон за Брекзит, заяви през вчерашния ден в. „ Сънди телеграф “. Двама членове на кабинета споделили, че Обединеното кралство обмисля да наложи несъгласие на проектобюджета на Европейски Съюз, в случай че още веднъж бъде отсрочена датата на излизането на Англия.

По техните думи държавното управление на Борис Джонсън се готви за „ по-агресивна “ тактичност на договаряния с Брюксел. Ако евросъюзът не се съгласи с предлагания му компромис, английската страна ще попречи през март 2020 година на приемането на седемгодишната финансова рамка на Европейски Съюз. Освен това Лондон можел да предложи за еврокомисар от своята квота водача на партията Брекзит Найджъл Фараж, който е потвърден евроскептик. Досега Англия не е издигнала претендент за член на комисията на Урсула фон дер Лайен, тъй като тя ще поеме функционалностите си на 1 ноември - ден след планувания Брекзит.

В сряда министър председателят Джонсън съобщи на ръководителя на Европейска комисия Жан-Клод Юнкер нови оферти, в които централно внимание се отделя на противоречивия въпрос за границата сред Ирландия и Северна Ирландия. Първата реакция в Брюксел бе скептична. Ако не бъде реализирано съглашение до Европейския съвет на 17-18 октомври, Брекзит може да бъде отсрочен още веднъж. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР