Колкото по-нависоко се изчаквате, толкова по-тънка става земната атмосфера, но

...
Колкото по-нависоко се изчаквате, толкова по-тънка става земната атмосфера, но
Коментари Харесай

Ето какво става, когато МКС получи тласък, за да се изкачи на по-висока орбита

Колкото по-нависоко се изчаквате, толкоз по-тънка става земната атмосфера, само че даже на височината, на която се намира Международната галактическа станция (близо 400 км над планетата), тя продължава да оказва въздействие върху галактическите апарати и да ги забавя. Вследствие на това орбитата им се утежнява и дистанцията сред тях и нашата планета понижава. Ето за какво от време на МКС се нуждае от подтик, който да я издигне на по-голяма височина и да я избави от рухване на Земята.

Сама по себе си станцията не разполага със свои лични мотори. Тя би трябвало да разчита на елементите на скачения за нея транспортен съд „ Союз “. Какво тъкмо се случва с астронавтите на борда, когато това се случи?

Ново видео демонстрира тъкмо това.

Според Европейската галактическа организация видеото е ускорено 8x.

" По време на маневрата астронавтите в станцията не престават да летят със същата скорост и посока – споделят от Европейската галактическа организация. – Въпреки че на пръв взор наподобява, че астронавтите се движат вътре в станцията, в действителност МКС е тази, която получава подтик и се движи. "

Източник: IFLScience

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР