Колкото и странно да звучи, Toyota наистина показа Supra GR

...
Колкото и странно да звучи, Toyota наистина показа Supra GR
Коментари Харесай

Toyota показа Supra, която може да дрифти сама

Колкото и необичайно да звучи, Toyota в действителност сподели Supra GR която може сама да се " пързаля " по завоите. Технологията е създадена дружно с университета в Станфорд и няма за цел да измести дрифт състезателите или да всява суматоха по улиците, а по-скоро тъкмо противоположното.

Екип на японската компания, дружно със студентите от университета в Станфорд са се обединили и дружно са създали технология, която може да бъде от огромна изгода при шофиране и да предотврати огромна част от злополуките.



Противно на множеството разбирания за дрифт, построени въз основата на уличните изяви на запалянковци, то дрифта е следено поднасяне на автомобила и точно това употребяват и от Toyota.

Ако се наложи внезапна маневра при влажен или замръзнал асфалт, то огромна част от хората губят надзор върху колата, точно заради поднасянето на автомобила и неумението на множеството от тях да го управляват. Това е и момента когато системите се намесват и пресмятат стотици благоприятни условия и избират най-хубавата. Така в случай че да вземем за пример колата ви сервира в завой, то системите ще се намесят в ръководството и колата ще може следено да продължи плъзгането, предотвратявайки случая и излизайки от рисковата обстановка.

Технологията към момента не е достигнала равнище за серийно вграждане, само че когато това се случи от японската марка споделят, че ще се радват да споделят нововъведението и с други автомобилни производители, за подобряването на пътната конюнктура и намаляването на случаите на пътя.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР