Колкото и странно да звучи, чаят може да ви навреди.

...
Колкото и странно да звучи, чаят може да ви навреди.
Коментари Харесай

Феновете на чая са застрашени от проблеми с бъбреците

Колкото и необичайно да звучи, чаят може да ви навреди. Наскоро американски доктори оповестиха за един чудноват и атипичен клиничен случай. Мъж страда от бъбречна непълнота заради обстоятелството, че употребява прекомерно доста чай.

Мъжът, който е на 56 години се оплаквал от изтощеност и остри мускулни болки. Лекарите от болничното заведение в Литъл рок засекли извънредно високи равнища на креатинин в кръвта на мъжа. Нормалните стойности на креатинин в кръвта са към 50 до 110 микропромила на литър кръв. Креатининът в кръвта на мъжа била 400 микропромила на литър кръв, което е от 3 до 8 пъти над допустимите стойности за възрастен мъж.

Оказало се, че повишените му стойности на креатинин в кръвта са още от 2013 година. Докторите открили, че пациентът страда от остра бъбречна непълнота. Те провели разнообразни проучвания - в това число и бъбречна биопсия. При извършената бъбречна биопсия докторите открили съществуване на голям брой калцио-оксилатни камъни в каналчетата на бъбреците.

Загадката за бъбречната непълнота на пациента дълго време не можела да откри пояснение. В резултатите от другите проучвания докторите не разкрили протеини в урината на пациента нито кръв, което може да ги насочи към уринарна зараза. Също по този начин медиците открили, че никой от фамилията на пациента не е страдал от бъбречни болести.

 Чайове

На един от въпросите на медиците - дали мъжът е приемал етиленгликол, който може да аргументи бъбречна непълнота, той дал негативен отговор. Но не след дълго се сетил да каже, че изпивал близо по 16 чаши чай с лед всеки ден.

Лекарите стигнали до заключението, че точно този табиет, да употребява по 16 чаши чай всеки ден, довели до бъбречна непълнота. Ще попитате по какъв начин по този начин и Защо? Медиците открили, че чаят съдържал в себе си огромно количество оксалати, които могат да причинят бъбречна непълнота.

Този случай е следващият образец за това, че не би трябвало да се прекалява с нищо, тъй като даже и потребните храни в прекомерни дози може да се окажат във нездравословни.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР