Колкото и парадоксално да звучи, радостни и приятни събития могат

...
Колкото и парадоксално да звучи, радостни и приятни събития могат
Коментари Харесай

Може ли щастието да причинява стрес?

Колкото и парадоксално да звучи, радостни и приятни събития могат да се окажат източник на сериозен стрес.

Почивен ден, влюбване, сватба… Това са някои от факторите, които съгласно психолозите ни нападат със сериозна доза стрес. Разбира се, няма да те съветваме да започнеш да ги избягваш от в този момент нататък! Но сигурно е забавно човек да разбере кое поражда напрежението. Понякога това се оказва задоволително, с цел да го победим, или най-малко да смекчим отрицателния резултат.

Съвет: Ако и ти се бориш с този неделен стрес, последвай съвета на доктор Стефани Саркис от Psychology Today и направи по този начин, че неделният ти ден да е напълнен с действия отвън дома и срещи с другари. Няма да имаш време да мислиш кой ден от седмицата следва.

Нова работа или покачване

Изследване на компанията за развиване на човешките запаси Development Dimensions International демонстрира, че приблизително 6 от всеки 10 мениджъра слагат напрежението от покачване или започване на нова работа на второ място след трагично събитие като развода.

Какво да правиш, в случай че и твоят случай е подобен?

Ето една елементарна тактика: концентрира се върху огромната картина и концепцията за придобиване на нов опит, а не върху желанието за доказване и съвършенност.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР