Колкото и миролюбива, природоопазваща и хуманна да е философията на

...
Колкото и миролюбива, природоопазваща и хуманна да е философията на
Коментари Харесай

Шокиращо разкритие: Веганите всъщност подтикват хората към месоядство

Колкото и миролюбива, природоопазваща и хуманна да е философията на веганите, неизвестно за какво множеството от тях имат склонността да я пропагандират извънредно нападателно и назидателно.

През ноември, когато в света се отбелязва месецът на веганите, е добре да отбележим и тази линия от всеобщото държание на хората, които отхвърлят месото. Макар че гореказаното не важи за всички, факт е, че откакто изберат пътя на веганството, почитателите му стартират да тръбят на всички места какво е решението им.

В допълнение те осъждат по всевъзможни способи всеки, който не споделя техните визии. Така връзката с тях се трансформира в същински призрачен сън даже за околните им родственици и другари.

Ново проучване демонстрира обаче, че точно това извънредно тяхно държание отблъсква хората и те освен стартират да странят от веганството, мислейки го за асоциално, само че се отхвърлят даже и от вегетарианството и се връщат към месото.

 Веган

Според изследването поради нападателни вегански послания в обществените мрежи цели 26 % от хората, консумиращи месо, се отхвърлят от концепцията за вегетарианството, тъй като са отвратени от крайното поведение на веганите.

В проучването на психолози от университета в Йорк, Англия, били интервюирани повече от 8000 души, които се хранели с месо. Те били запитани дали са обмисляли в миналото да откажат месото и да тръгнат по пътя на вегетарианството и какво тъкмо ги стопира.

От участниците близо 43 % дали отговор позитивно на първия въпрос. Значителна част от тях споделили, че обичат месото и по тази причина не са съумели да го спрат. 43 % показа, че заместителите на месото са прекомерно скъпи и не могат да си ги разрешат.

Около 70 % споделили, че фамилията им харесва месо и не желаят да се разделят от околните си. 22 % не били уверени, че вегетарианството е потребно за организма, а цели 69 % били отблъснати от позицията на веганите и непрекъснатото им пропагандиране в интернет пространството.

Макар и не главната причина хората да се отхвърлят от вегетарианството, анализаторите споделят, че веганите са най-дразнещ фактор. Докато останалите фактори са въпрос на воля и финанси, крайната веганска агитация провокира неспокойствие и даже ненавист към концепцията да се откаже месото.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР