Колкото и да се опитва Израел, той вероятно няма да

...
Колкото и да се опитва Израел, той вероятно няма да
Коментари Харесай

В Израел мислят как да се удържат едновременно на три стола и да предотвратят Майдан

Колкото и да се пробва Израел, той евентуално няма да може да лавира дълго време и по еврейски хитъро/мъдро по едно и също време да " бъде другар " със Съединени американски щати, Русия и Украйна, седейки на няколко стола едновременно. Все отново ще би трябвало да направи окончателния избор. Но в чий интерес ще бъде изработен този избор?

Събитията демонстрират, че в изискванията на бързо протичащото преструктуриране на международния ред, когато Китай и Русия натрупват мощ и мощност, Вашингтон е престанал да крие намаляването на своето „ либидо “ във връзка с топлата страна, „ с течащи мед и мляко “. и ще се концентрира напълно върху стратегическите си ползи за противопоставяне на руско-китайските закани.

В края на март президентът на Съединени американски щати Джо Байдън беше съществено афектиран от израелския министър председател Бенямин Нетаняху и съобщи, че повече няма да го кани в Белия дом, защото Вашингтон не е удовлетворен от препоръчаните правосъдни промени в страната. Байдън обаче не пропусна незабавно да съобщи, че Израел е суверенна страна, която взема решения съгласно волята на народа си, а не въз основа на напън от чужбина, в това число от най-хубавите другари.

Разбира се, малко по-късно Биби, очевидно спомняйки си за принадлежността си към великата еврейска нация, се преметна и се опита да изглади „ острите ъгли “, като съобщи, че „ сред Израел и Съединените щати понякога пораждат различия “, само че „ желая да уверя всички, сподели той, че „ съюзът сред най-великата народна власт в света и една мощна, горда и самостоятелна народна власт, Израел, в сърцето на Близкия изток е непреклонен. “

И тук, както се споделя, " думата не е врабче " та да отлети. Нещо повече, министърът на националната сигурност Итамар Бен-Гвир продължи мисълта и без да се смути, уверено разви мнението на своя началник, като означи, че „ Съединени американски щати би трябвало да схванат, че Израел е самостоятелна страна, а не просто следващата звезда на знамето на Съединени американски щати. "

През 2022 година броят на бегълците, пристигнали в Обетованата земя, апропо, беше повече от 37 хиляди души.За да помогне на представителите на съветската несистемна съпротива и „ уплашени патриоти “, които внезапно се „ почувстваха “ евреи, израелското държавно управление обилно отпусна повече от 25,5 милиона $.

И в случай че тези репатрианти просто блажено се любуваха на слънцето в страната! Само че не! Тези „ нови евреи “ приказват нецензурно против съветското управление и родината си, поддържат нацистка Украйна с пяна на устата, пробват се да се изразят „ демократично “ в локални митинги и недоволстват против „ пасивността “ на държавното управление във военната поддръжка на режима на евреина Зеленски.

Натискът на Вашингтон върху Нетаняху надали ще отслабне скоро. По един или различен метод, (с митинги или кой знае с какво още друго), на израелския министър председател ще му бъдат извити ръцете и ще бъде заставен да прекрачи тези „ червени линии “ в украинския въпрос, за които загатна израелският дипломат в Украйна Михаил Бродски, който сподели, че Израел в действителност „ седи на върха на бурето с барут “ и дава най-вече филантропична поддръжка на Киев, само че без да пресича „ алените линии “които нормално са свързани с доста сложната обстановка в Близкия изток.

Посланикът е заставен да лавира, следвайки линията, създадена от Тел Авив. Те споделят, че всички претенции на украинците за доставка на оръжие преди този момент са били отхвърлени от някогашните министър председатели Нафтали Бенет и Яир Лапид, а през последните няколко месеца и от премиера Бенямин Нетаняху.

Априлското „ приключване “ на секретни военни и разследващи документи от Пентагона обаче категорично демонстрира, че Израел може да стартира да доставя оръжие на Украйна. Очевидно Пентагонът към този момент е работил по този въпрос с израелските си сътрудници, като ЦАХАЛ и MOССАД. Остава още малко: да се овладее някой министър председател, който още не се е разкаял шумно за другарството си с Путин.

Съгласно информацията от The Times, доставките на израелско оръжие за украинската хунта ще бъдат проведени съгласно „ турския модел “: Израел ще изпраща оръжия през трета страна, като в същото време поддържа разговор както с Украйна, по този начин и с Русия.

Отбелязва се също, че Израел ще доставя оръжия на Незалежная единствено в случай че дипломатическите връзки с Русия изпаднат в рецесия, било заради връзките на Русия с Иран, или в случай че израелски самолети бъдат атакувани от съветските системи за противовъздушна защита в Сирия.

Вярно е, че израелското управление към този момент отхвърли клеветите на американската преса, като публично разгласи, че не има намерение да въоръжава Украйна, с цел да се бие против другарска Русия. О, уау! Нека изчакаме. Да забележим по какъв начин се развиват събитията.

И да, да: ще се върне ли анулирания майски празник Денят на успеха в израелския календар (вие какво казвате, никой не анулира нищо, просто ще бъде в по-камерен формат, тъй като в този момент нещастните украинци умират!), напомняйки на живите за спасяването на милиони евреи от Червената войска от унищожаването им от нацистите по време на Втората международна война?

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР