Колкото е клише, толкова е и вярно, че маслото прави

...
Колкото е клише, толкова е и вярно, че маслото прави
Коментари Харесай

Грешки при готвенето с масло

Колкото е факсимиле, толкоз е и правилно, че маслото прави всичко по-вкусно. Френските сладкиши биха били тъжни бисквити без него. Само една бучка масло може да добави благосъстояние и дълбочина на съвсем всичко, до което се допре. Но също по този начин може да докара до ужасни кулинарни последствия. В идващите редове ще прочетете по какъв начин да избегнете най-често срещаните неточности при готвенето с масло.

Използване на масло с неверна температура

Маслото е твърдо при стайна температура и се втечнява при загряване. Когато става дума за тестени произведения и в рецептата се употребява миксиране на съставките, то маслото би трябвало да е на стайна температура - изцяло омекотено, с цел да може по-лесно да се смесят съставките.

Не би трябвало да се употребява течно масло, тъй като полученото тесто ще остане плоско, а омекотеното масло ще придаде въздушен и бухнал резултат. Ако ще вършиме къс, се уверете, че маслото е студено. Това е неотложно, тъй като, в случай че маслото е прекомерно меко, няма да се образуват трохи, и в последна сметка кората ще стане люспеста.

Когато в рецептата се изисква смесването на разтопено масло и яйца, то наложително изчакайте маслото леко да се охлади - другояче рискувате да сготвите яйцата и да се получи грозна панорама.

 Масло

Солени или безсолно масло?

Често срещана неточност е, че в множеството случаи не обръщаме внимание дали маслото е безсолно или осолено. Осоленото масло не е толкоз нападателно и ще придаде изненадващо апетитен резултат на шоколадовите бисквити (примерно), само че към момента множеството от нас избират да работят с безсолно масло.

Това е по този начин, тъй като по-лесно се управлява нужното количество сол в една рецепта. Ако въпреки всичко решите да работите с осолено масло, то наложително го пробвайте, преди да го добавите.

Комбинирате маслото с неверните артикули

Друга честа неточност е при комбинирането с други съставки. Много е значимо в каква тъкмо компания слагате маслото. В главните ястия е добре да смекчите усета му като употребявате ярки и кисели усети - примерно сок и кора на лимон.

В последна сметка маслото е онази вълшебна съставна част, която ще накара даже еднапрепечена филийка да заблести като най-изисканото гурме ядене.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР