Колко струва частната армия на Пригожин? Шокиращи разкрития направи руският

...
Колко струва частната армия на Пригожин? Шокиращи разкрития направи руският
Коментари Харесай

Колко струва армията на Пригожин. Шокиращи разкрития?

Колко коства частната войска на Пригожин? Шокиращи разкрития направи съветският президент Владимир Путин.

-->
Руската страна напълно е осигурявала издръжката на наемническата група, съобщи Путин на среща с военнослужещи от министерството на защитата, предадоха осведомителните организации.



" Искам да отбележа и желая всички да знаят за това: издръжката на цялата група " Вагнер " беше напълно обезпечена от страната. От министерството на защитата, от държавния бюджет, ние напълно финансирахме тази група ", сподели съветският президент.



Путин уточни, че компанията " Конкорд ", която има " Вагнер ", е получила 80 милиарда рубли от страната в границите на една година за доставка на хранителни артикули. " Издръжката беше напълно поета от страната, а част от цялата тази група, тази компания " Конкорд ", в това време завоюва 80 милиарда рубли ", сподели той.

По думите му единствено за една година съветската страна е отпуснала на компанията " Вагнер " над 86 милиарда рубли (около 922 милиона евро) за прехрана на бойци и за стимулиращи заплащания. " От тях 70 милиарда и 384 милиона за хонорари, 15 милиарда и 877 милиона за стимулиращи заплащания и още 110 милиарда и 179 милиона за застрахователни заплащания ", посочи той.

Руските военнослужещи предотвратиха хаоса и гражданската война, които постоянно и на всички места настъпват след въоръжени протести, сподели още Путин.

" Искам всички ние да разберем какво се случваше и какво щеше да се случи, в случай че не бяхте създали това, което направихте и не бяхте изпълнили военния си дълг, и не бяхте посочили своята честност към клетвата си и към съветския народ.

Както постоянно се случва в такива случаи, постоянно и на всички места се случва едно и също: въоръжените въстания са последвани от цялостен безпорядък и революция ", акцентира съветският президент. " И по тази причина, като висш главнокомандващ, желая да ви изкажа своята признателност ", заключи Путин.

Руският президент сподели още, че въоръжените сили на Украйна са изгубили 259 танка и 780 бронирани машини от началото на своята контраатака на 4 юни.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР