Колко изкарват работещите в Германия?Средният брутен годишен доход в Германия

...
Колко изкарват работещите в Германия?Средният брутен годишен доход в Германия
Коментари Харесай

Колко трябва да изкарваш, за да си богат в Германия?

Колко изкарват работещите в Германия?

Средният брутен годишен приход в Германия през 2021 година е бил 49 200 евро. Но приходът зависи от редица фактори, измежду които специалността и провинцията. Колко изкарват работещите в Германия?

Колко приблизително получават работещите в Германия? " Ханделсблат " написа, че междинният брутен годишен приход във Федералната република през 2021 година е бил 49 200 евро. Но продавачите в супермаркети да вземем за пример могат единствено да си мечтаят за сходни приходи, означават от изданието. Защото възнагражденията варират доста съгласно специалността, опита и провинцията, написа.

Според данни на Statista, представени и от " Ханделсблат ", до момента в който в Хамбург междинният месечен приход към 2021 година е бил 5209 евро бруто, в Мекленбург-Предна Померания той е бил едвам 3467 евро преди заплащане на налози и осигуровки.

Окончателни данни за миналата 2022 година към момента няма.

Колко получават работещите в Германия чисто?

Използвайки разнообразни методологии за пресмятане на възнагражденията, t3n.de показва, че междинният годишен чист приход в Германия е почти 25 583 евро или по към 2131 евро на месец.

Според Института за немска стопанска система в Кьолн тези, които имат месечен чист приход сред 1121 евро и 1495 евро, принадлежат към долните равнища на междинната класа. С чиста заплата сред 1 496 и 2 804 евро човек към този момент е част от междинната класа в по-тесния смисъл на думата. Получаващите чисто заплащане сред 2805 и 4673 евро са част от високата междинна класа. За разписващите се против повече от 4673 евро чисто месечно може да се каже, че принадлежат към релативно богатите в Германия.

Как инфлацията повлия върху приходите?

Нарастването на инфлацията обаче съществено трансформира уравнение. През ноември тя е била 10 %, а в предходните месеци от 2022 година е достигала и до 10,4 на 100. Работещите би следвало да са получили и най-малко толкоз огромно чисто нарастване на заплатите си,

Според Германската асоциация на спестовните банки семейства с чист приход под 3600 евро ще бъдат принудени все по-често да разчитат на спестяванията си отсега нататък. Възможно е цели 60% от немските семейства да свършват парите си в края на месеца и да живеят от заплата на заплата.

Парите не са единственият фактор за благополучие

Колкото и да звучи изтъркано, приходите в действителност не са единственият фактор, който дефинира дали човек е благополучен, написа t3n.de.

Според носителя на Нобелова премия по стопанска система Даниел Канеман и икономиста Ангъс Дийтън растежът на приходите не води постоянно до растеж и на щастието. Те са открили в свое изследване, че удвояването на годишната заплата от 15 000 на 30 000 евро води до сериозен скок в чувството за благополучие. Ако приходите набъбнат от 30 000 на 60 000 евро, този извод е все по този начин годен. Но до такава степен. Защото при тези, които са почнали да получават 120 000 евро на година, към този момент не се записва подобен скок в удовлетворението, показват двамата учени.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР