Колко хора се замислят, когато купуват мебели за двора? Защото

...
Колко хора се замислят, когато купуват мебели за двора? Защото
Коментари Харесай

Подходящите мебели преобразяват двора и градината


Колко хора се замислят, когато купуват мебели за двора? Защото на тях не би трябвало да се гледа единствено като на сезонни аксесоари, които в студените месеци се прибират в гаража, а на такъми, които освен внасят комфорт, само че придават функционалност на едно пространство. Намирането на качествени би трябвало да бъде приоритет в основаването на двора. Защото с тях той може да се трансформира в дестинация за хранене навън, отмора, празненство с другари или фамилни занимания.

Как обаче да изберем мебелите за двора?

1. Направете лист на потребностите от мебели за вътрешен двор

Първо помислете по какъв начин бихте желали да действа външното пространство. Искате ли да служи като столова в топлите летни нощи? Планирате ли да организирате идната си вечеря или рождения ден на детето тук? Или си представяте умерено кътче за четене и отмора?

Ако главно тук ще се провеждат ежедневни вечерни коктейли, няма потребност от маса за хранене. Вместо това изберете задоволително комфортни места за сядане, няколко странични маси и барбекю.

2. Изпробвайте диваните, преди да купите

Когато пазарувате вътрешни столове и дивани, ги пробвайте, преди да ги купите. Мебелите за двора евентуално ще се употребяват не по-рядко, изключително през топлите месеци, тъй че е от значително значение те да са комфортни. За оптимален комфорт потърсете модели с меки седалки, уверете се, че всички тъкани са устойчиви на атмосферни въздействия.

3. Изберете лесни за поддръжка външни мебели

Поддръжката на външните мебели е от значително значение за цялостния  комфорт на жителите. Надали ще желаете да прекарвате времето си в триене, по тази причина търсете лесни за поддръжка мебели за вътрешен двор, с цел да сведете до най-малко нуждата от поддръжка - тиково дърво, кедър и ракита са идеални при всевъзможни метеорологични условия и изискват най-малко старания за разчистване.

4. Помислете за място за предпазване на външните мебели

Защитата на мебелите през студените месеци е от значително значение за техния живот. Когато се съхраняват на предпазено място отвън сезона - гараж, мазе или заслон, те ще бъдат защитени от щета или в допълнение изхабяване. Дори и най-здравите мебели за двора, като такива от тиково дърво или диван от ковано желязо, ще устоят по-дълго, в случай че се слагат на изсъхнало място, когато не се употребяват. Ако мястото за предпазване е лимитирано, потърсете мебели, които се сгъват или могат елементарно да се разглобяват за плътно предпазване. Влизащите един в различен столове също могат да оказват помощ за увеличение на пространството за предпазване, когато сезонът завърши.

5. Съобразете цветовете с декора на двора

Когато купувате мебели за вътрешен двор, не сте лимитирани до неутрални цветове или естествени тонове на дърво. Плетени, дървени и железни модели в този момент се оферират в огромно многообразие от цветни облицовки. Потърсете мебели, които кореспондират с цветове, които участват в ландшафтния дизайн. Най-добрият метод да се добави цвят в екстериора, е да се изберат неутрални по цвят мебели и да се сложат цветни възглавници. Така притежателите ще имат свободата да сменят декора когато изискат или съгласно сезонността.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР