Коледното пънче се е появило на бял свят заради странните

...
Коледното пънче се е появило на бял свят заради странните
Коментари Харесай

Традицията на Коледното пънче

Коледното пънче се е появило на бял свят поради странните хрумки на Наполеон I. Той взема решение да издаде прекомерно странната заповед - всички французи да затворят комините си, с цел да не се разболяват. Разбира се, заповедта е спазена от всички, само че това означавало, че френските фамилии няма да могат да възпламенят бъдник в камината и да почувстват Коледа. Бъдникът при французите е в действителност Bûche de Noël.

Френски сладкари разкрили решението на казуса – точно с коледното пънче. Това в действителност е сладкиш, който има точната форма на дънер в умалени размери. Идеята била във всяка къща да има по един бъдник, въпреки и не в камината.

Знаете, че бъдникът е знак на изобилие и здраве и заради тази причина, концепцията на сладкарите се приела доста задушевно. Семействата отново съумели да се съберат към бъдника. Ето по какъв начин всеки от вас може да си подготви коледно пънче и даже в дома си да няма камина, още веднъж да почувства топлината на коледния бъдник.

Коледно руло – пънче

Необходими артикули: 4 бр яйца, 75 г брашно, 100 г пудра захар, 2 с.л какао, 1 ч.л бакпулвер, щипка сол

Начин на подготвяне: Тези артикули са ви нужни са приготвянето на блата. Разбивате яйцата дружно със захарта за към 10 минути с миксер. Целта е захарта да се стопи, а вие да получите прекрасен яйчен крем. След това добавяте авансово пресятите брашно, бакпулвер и какао и разбърквате добре. Не забравяйте и солта.

 Коелдна звезда

Хубаво обърквате и наливате в правоъгълна тавичка, върху която авансово сте поставили домакинска хартия. Слагате блата в авансово загрята на 200 градуса фурна. Пече се към 10 – 12 минути. След като извадите блата, би трябвало да го обърнете върху друга хартия, която е поръсена със захар на кристали.

Докато към момента е топъл, би трябвало да го навиете на руло и да го оставите да изстине. След това към този момент можете да го развиете и да го намажете със следния крем.

Необходими артикули за крема на пънчето: 2 жълтъка, 150 г черен шоколад, 125 г масло, 150 г прясно мляко, 4 с.л пудра захар, 3 с.л ром

Начин на подготвяне: Разтопявате шоколада на водна баня, като към него добавяте млякото и жълтъците. Целта е кремът да се посгъсти, след което би трябвало да го оставите да изстине. Маслото би трябвало да е хубаво размекнато и да се разбие дружно със захарта. Постепенно към тази примес добавяте шоколада – лъжица след лъжица, след това и алкохола.

Кремът е подготвен и е време да се намаже по блата, след което да се завие още веднъж по същия метод. Отгоре върху самото пънче намажете разтопен шоколад и направете с вилица черти, с които да припомня на същинско дърво.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР