Коледният дух отсъства от парламента.За пореден път депутатите се скараха

...
Коледният дух отсъства от парламента.За пореден път депутатите се скараха
Коментари Харесай

Костадинов: Всички трудности за българските граждани са създадени от изпълнителната власт

Коледният дух отсъства от Народното събрание.

За следващ път депутатите се скараха по време на съвещание на Народното събрание. Този път враждуващите страни бяха " Възраждане ", " Демократична България " и Българска социалистическа партия, съобщи Евроком.

Първо депутатът от " Възраждане " Цончо Ганев предложи от парламентарната естрада да се промени ДДС-то на медикаменти, книги и артикули от дребната кошница на потребителите и упрекна депутатите, че ще заминат за Малдивите за коледната си отмора.

От " Демократична България " се включи депутатът Георги Ганев и изясни, че това няма по какъв начин да се случи през днешния ден.

" Не лъжете хората, че от 1 януари може да се промени ДДС-то на медикаментите, това е невероятно. За да се случи това нещо би трябвало да има разискване. Това, че се понижава ДДС-то не значи, че потребителите ще заплащат по-малко. Ставали сме очевидци по какъв начин ДДС-то се понижава, само че от това печелят търговците, а не потребителите и в случай че това се случи ще бъдем упрекнати в лобизъм на избрани бизнес ползи ", сподели Ганев.

Георги Свиленски от Българска социалистическа партия упрекна Цончо Ганев в политиканстване и му сподели, че не е време за това. След него на парламентарната естрада излезе и водачът на " Възраждане " Костадин Костадинов.

" Всички компликации за българските жители са основани от изпълнителната власт. Тя тормози бъларите, а в този момент законодателната се пробва да ги оправи. Най-лесното нещо е да отменим всички епидемиологични ограничения, по този начин ще спестим пари и жителите ще живеят обикновено. ", сподели Костадинов.

Извън разногласието депутатите гласоподават понижаване на Данък добавена стойност на книги, бебешки артикули и заведения.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР