Коледните празници и именни дни минаха и вече е време

...
Коледните празници и именни дни минаха и вече е време
Коментари Харесай

Време е за диета! Няколко съвета за лесен разтоварващ режим

Коледните празници и именни дни минаха и към този момент е време да влезете във форма.

Вече нямате опрощение, в случай че продължавате да си угаждате с разнообразни кулинарни изкушения. Време е за разтоварващ режим!

Експертите са безапелационни, че едно от най-важните неща, с цел да влезете във форма, е да си поставите реалистична цел, която да следвате – в случай че сте качили до три кг, умерено можете да се отървете от тях за един месец.  Ако обаче не сте си угаждали много-много по Коледа и Нова година, то няколко дни на плодово-млечен режим и ще влезете в старите си дънки. Според изследвания, които са извършени в Съединени американски щати и Англия, дамите нормално качват сред 700 грама и 3 кг по празниците. 

Задължително включете в дневния си режим гореща вода с лимон. Най-добре е да я пиете заран, на гладно и едвам час по-късно можете да приемете храна. Тази напитка освен ще ви избави от отровите, само че и ще ви зареди с огромна доза витамин С. Приемайте най-малко 2 литра вода на ден.

Първите ден-два от разтоварващия режим би трябвало да включват единствено плодове. Най-добре е да избягвате бананите. Пийте доста течности, както и чай, само че единствено с мед.

През идващите дни включете салати, само че без тежките сосове, супи и леки зеленчукови храни. За известно време избягвайте месата и млеката. В никакъв случай не гладувайте. Хранете се умерено и на дребни порции, само че по-често. Ако не можете да прецените какви порции да приемате, то слагайте две трети от това, което ядете по принцип.

Не бива да си позволявате макарони, захарни произведения, бял самун, пушени храни, салами, консерви, прекомерно мазно месо, всички месни артикули, пълномаслено мляко, извара, подсладени плодови кисели млека, изцяло изключете захарта и алкохола.

Разбира се, няма по какъв начин да минем без спорт. И защото сега на открито има много сняг и поледици, наблегнете на упражненията в домашни условия. Или пък в случай че ходите на фитнес, то наблегнете на кардиото. Вместо по 20 минути загрявка и 40 извършения с тежести, направете ги 30 на 30.

За останалите дами, забравете за асансьора. Опитайте се да ходите повече пешком и заложете на пилатес вкъщи най-малко три-четири пъти в седмицата по час или всеки ден по 20 минути.

Пълнеем от тези храни, когато не ги ядем вярно

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР