Коледните пости започват точно 40 дена преди Коледа, на 15

...
Коледните пости започват точно 40 дена преди Коледа, на 15
Коментари Харесай

За Коледните пости

Коледните пости стартират тъкмо 40 дни преди Коледа, на 15 ноември. Времето през Коледните пости се назовава Малка Четиридесетница, а Голямата Четиридесетница са надлежно Великденските пости.

През тези дни преди Коледа има ограничавания от някои типове храни, само че в избрани дни от постите е позволено да се хапва риба и да се пие вино.

Преди да започнете да постите, би трябвало да сте сигурни за какво го вършиме – постът не е единствено прекъсване на храна или ограничение от месо. Коледните пости символизират нещо доста по-различно – главно става дума за примирение.

Малко хора постят поради такива аргументи - за множеството това е метод да дадеш опция на организма да се пречисти от насъбраните отрови, да се разтовари.

 Риба по време на Коледни пости

Истината е, че през времето на постене можете да си приготвяте най-различни вкусни неща, които да не включват неразрешените от християнската вяра артикули. Тоест не възприемайте постите като изтезание – напълно не е толкоз мъчно, изключително в случай че знаеш какво може и какво не може да похапваш.

Това, което не би трябвало да се яде по време на пости, са месо и скотски артикули. Малко по-сложно е поради интервала, по който се вършат – на пазара няма доста огромно многообразие на плодове и зеленчуци, само че постоянно може да се откри някаква опция.

Хапвайте повече ядки, които ще ви набират много от веществата, които другояче поемате с животинската храна. Препоръчват се храни като фасул, булгур, ориз, киноа, гъби, разнообразни типове кълнове, броколи и други

Спокойно можете да ядете кашкавал от растителен генезис и в действителност можете да похапвате всевъзможни храни, чийто генезис е растителен.

 Коледни пости

Освен това доста вкусни и засищащи са сушените плодове, които изключително по това време на годината за залели пазара. От свежите плодове наблягайте на тези, които имат повече витамини като киви, грейпфрут, портокали и лимони.

Можете да си приготвяте макарони или спагети, стига в техния състав да няма яйца. Позволено е да похапнете риба на Никулден и да пиете вино.

Вижте още апетитни оферти за:

- постни манджи;

- постен ориз;

- постни сладки.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР