Коледните пости вече започнаха. И тази година ще подкрепим всички

...
Коледните пости вече започнаха. И тази година ще подкрепим всички
Коментари Харесай

Списание Hera.bg подкрепя Коледните пости

Коледните пости към този момент започнаха. И тази година ще подкрепим всички читатели, които са решили да постят. Проектът сподели, че те не са по никакъв начин малко и че всички се сблъскваме с идентични компликации:

Липса на хрумвания за постни предписания и компликации със фамилното меню, ограничавания и изкушения.

Отношение на близките – от недоумение до отказване и даже подбив.

Вътрешни прекарвания – упования, подозрения, обрати, дребни и огромни триумфи.

“Но има едно основно нещо в постите и това е силата на мотивацията. ”

Тя ни оказва помощ да извикаме волята, решителността и въображението на помощ, а с малко повече прагматизъм и обмисляне – постите престават да са тежест. Тогава можем да забележим оттатък привидното, храната, и да надникнем в духовното порастване, което постите носят и което остава с нас и откакто те свършат.

Какви изпитани средства оказват помощ по време на пости

Вътрешна увереност. Това, което вършиме, е вярно и потребно за вас тъкмо в този момент. Независимо каква е вашата настройка да започнете постите, претекстовете ви би трябвало да се задоволително мощни. Нито един режим на хранене не е добър, в случай че е придружен от подозрения и съмнения, от самоизтезание. От друга страна, разочарованието от себе си, в случай че спрете по средата на постите може да се окаже доста тежко за самочувствието и волята ви. Така че бъдете в действителност сигурни още в самото начало, че желаете с цялото си сърце да постите. Ако не стигне мотивацията, и инатът оказва помощ.

Информираност. Трябва да познавате това, от което ще се откажете. Какви са главните хранителни изгоди на месото, млечните артикули и млякото и от кой растителен източник се набират. Постенето не е ястие на филии, картофи и ориз. Храната би трябвало да е разнообразна, с цел да усети тялото изгодите от него, а не дефицитите.

Планиране. Опитайте се оптимално да планирате фамилното меню и предвиждайте вашата част от него. " Aко сготвя това, кое от него мога да хапвам аз ", " Имам ли продуктите да си подготвя нещо небрежно ". " От къде какво да пазаря, тъй че да не е скъпо постенето, само че и да е потребно за здравето ". Отделяйте малко време през уикенда и подготвяйте заготовки за идната седмица – хем ще спестите време, хем ще улесните ежедневните терзания във връзка " Какво да сготвя през днешния ден "

Импровизация. Много потребно по време на постите е да оползотворявате постната храна в няколко вариации, като я допълвате с потребни храни като ядки, сушени плодове, семена и добавки. Импровизирайте със зеленчуците като вършиме разнообразни супи, салати. Направете си крутони в по-голямо количество и ги ползвайте и за двете.

Споделените пости - по-леки пости

В началото на всяка от петте седмици на постите ще си припомняме по какъв начин протекоха моите пости, с какви компликации и терзания се сблъсквах и какви хрумвания ми хрумваха. За тези, които ще постят за пръв път, несъмнено ще им е от помощ и ентусиазъм. В тях ще ви представяме практични хрумвания за предписания, хрумвания да улесним постите и по какъв начин да се насладим на това по този начин особено прекарване. Ще ви споделям рецептите и от нашия конкурс за читателски предписания " Помагам на Цвети от Hera.bg " Включиха се доста читатели и това беше огромна поддръжка за мен, сигурна съм, че ще е и за вас.

За нас ще е от голямо значение, в случай че сте решили да постите, да споделяте с нас ваши хрумвания, предписания или просто ни разкажете какво ви вълнува. На публицистичния мейл [email protected] можете да пращате всичко това без ограничаване, със или без фотоси, с или без предписания.

Вярваме, че технологиите, интернет могат да служат точно за това – хората да споделят мислите, концепциите и вълненията си, да се поддържат и насърчават и да добиват убеденост в себе си. В това се състои и смисълът на постите. Да оставим злободневното настрани, да почистим телата и сърцата си от отрицателното, да пуснем това, което ни пречи, да си отиде, с цел да освободи място на светлината и положителното. Коледа е знак на всичко това.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР