Коледничето е красиво стайно растение, което има нежни цветове и

...
Коледничето е красиво стайно растение, което има нежни цветове и
Коментари Харесай

Как да си отгледаме коледниче вкъщи

Коледничето е красиво стайно растение, което има нежни цветове и хората с тях. Можете да го срещнете и като коледарче, защото цъфти по Коледа. То идва вкъщи, с цел да пробуди най-хубавото в хората и да зарадва фамилията ви. Всъщност, това прави и празника, нали? А съгласно националните вярвания коледничето пази дома от кавги, разпри и всички тези отрицателни неща, които спохождат фамилиите.

Никой не може да разбере тъкмо по какъв начин растението знае по кое време е Коледа, само че е реалност, че е уцелва тъкмо момента. Също по този начин, може елементарно да се гледа, защото е тип кактус, само че въпреки всичко има и своите особености. Разбира се, за разлика от нормалните представители, този кактус е много прелестен на външен тип и няма бодли, а единствено красиви цветове.
Как да накарате теменужката да цъфти щедро
Видовото многообразие на разцвет на теменужката притегля производителите на цветя, изключително откакто това растение е допустимо най-непрет...

Коледничето идва от влажните тропически гори и пази загатна си за тях. Съответно интервалът на разцвет съответствува с нашата зима и виждаме по какъв начин цветето цъфти измежду снеговете. Това може и да изясни фактът, че когато е прекомерно студено, то просто не цъфти. Ако го имате в дома си и желаете да цъфне в точния момент, то го дръжте на стайна температура с отопление. Така ще се почувства като вкъщи и ще може да разцъфти в цялата си хубост.

Вече споменахме, че при растението има изключително грижи и не е характерен кактус. Трябва да го насадите в рохка почва, а саксията да е релативно необятна. Торенето, къпането и поливането постоянно са част от наложителните грижи, изключително през лятото. Неговата относителна температура над 10 градуса, докъм 25.

Не обича да го местят от място на място, по тази причина е добре да му осигурите непрекъснато местообитание. Когато си откри своето място, го оставете там. Хубаво е то да бъде на топло, само че не и против директна слънчева светлина. През лятото постоянно се полива и тори, само че през септември поливането би трябвало да намалее. Точно и тогава можете да забележите появяването на пъпки. След като видите, че те са се оформили, то можете да продължите по нормалния метод с поливането. Не бива обаче да го местите, тъй като ще загубите пъпките и няма да цъфнат.

Когато цъфне към Коледа, може да му се радвате. Когато порасне задоволително, можете да промените саксията. Вкореняването е елементарно, просто вземете малко от него и го посадете в новата саксия. С времето то ще си пусне коренчетата и ще се радвате на нов образец. Това е и страховит подарък за Коледа. Почти всички се радват на цветя, а и е много ексцентрична концепция. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР