Коледа наближава и желанието да останем предани на кулинарната традиция

...
Коледа наближава и желанието да останем предани на кулинарната традиция
Коментари Харесай

Какви десерти са традиция по Коледа

Коледа наближава и желанието да останем предани на кулинарната традиция се възражда, макар ограничаващите ограничения за многолюдни трапези. Всяка страна има свои ритуали в приготвянето и посланията на десертите. Ето някои от тях, представени от Дарик.

Германия – щолен. Понякога именуван Крисщолен (коледен щолен), този сладкиш съдържа доста сушени или захаросани плодове и постоянно е затрупан с пудра захар. Понякога към него се прибавя и дебело парче марципан. Лебкухен пък наподобява на меденки, само че се прави по доста разнообразни способи – пече се сходно на бисквитки, само че има конструкция на кейк.

Нидерландия – банкетстааф. Този десерт е изработен от бутер тесто и марципан във форма на пън, който се нарязва на по-малки части и от време на време се покрива с нарязани бадеми и пудра захар.

Филипините – бибинка. Това е оризов кейк, който е публикуван и в Индонезия и се подготвя в листа върху глинен съд. Обикновено се сервира на закуска по време на празничния сезон.

Франция - Буше де Ноел. Означава ``торта дънер`` и е от пандишпан и шоколадов маслен крем, има и доста украшения.

Англия – пудинг. Прилича повече на кейк, в сравнение с обичаен пудинг и се сервира нормално в менюто на празничната вечеря. Известен е още като пудинг от сливи.

Унгария – багел. Това е компактно руло от маково семе, което е направено от тесто за самун. Може да се прибавят стафиди към пълнежа с мак. Добош - възхитителни пластове от пандишпан на руло с шоколадов крем сред тях. Като спомагателен щрих има пласт карамел.

Португалия - боло рей. Известен е още като „ кралски кейк “ - сладостен самун, пълнен с ядки и захаросани плодове.

Египет – кахк. Това са бисквитки, които се сервират освен на Коледа. Покрити са с пудра захар и се пълнят с ядки, фурми или локум. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР