Коледа е контраста между белите улици и сгушените топли сърца,

...
Коледа е контраста между белите улици и сгушените топли сърца,
Коментари Харесай

Подправките, които ни напомнят за Коледа

Коледа е контраста сред белите улици и сгушените топли сърца, съчетанието на прилежно украсената елха и страхотните усети и аромати, подсилващи още повече коледния дух. Най-хубавото време в годината, когато хората стават по-различни, по-добри, по-усмихнати. Какво може да ни подскаже за Коледа? Кой е коледният мирис?

Да си представим, че снегът липсва, не ни е останало време да украсим дома си, подаръците ще ги вземете в последния миг. Единственото, което остава да ни припомня за духа на Коледа са ароматните подправки. Нима можем да преминем през този празник без аромат на канела или мирис на ванилия? Ето и кои са най-често употребяваните аромати около Коледа:

1. Канела – към този момент споменахме, че без мириса й, Коледа няма да е същата, употребява се за изработка на коледни сладки, които могат да бъдат в най-различни форми, също така доста подобаваща за тиквеник. Можете също да я добавите и към греяно вино.

2. Ванилия – доста лек и приканващ е ароматът на ванилия. Подходяща е за всевъзможни сладкиши, само че не трябва да се прекалява с нея, тъй като може да превземе усета.

 Сладки с карамфил

3. Портокалови и лимонени кори – може би това е миризмата, която най-силно ни убеждава, че Коледа е пристигнала. Обикновено се подготвят в домашни условия като първо кората се нарязва на дребни кубчета и се вари в захарен сироп. Добавят се към най-различни сладкиши. Придават забавна цитрусова прохлада на кейковете.

4. Карамфил – също доста присъща фалшификация за празника, само че с нея би трябвало да сте изключително деликатни. Карамфилът има прекомерно мощен и кондензиран мирис и би трябвало да добавите напълно малко, с цел да допълните усета на сладкиша или греяното вино. Подходяща фалшификация за меденки.

5. Кокосови стърготини – посипани върху кафявите меденки, придават същински коледен свършек. Подходящи са за потребление и в самото тесто на разнообразни сладкиши.

 Сладки за Коледа

6. Есенции – за Коледа най-добре звучат бадемова, ромова и лимонова есенция. Добавете в сладкишите или меденките, само че използвайте единствено няколко капки, тъй като в противоположен случай към този момент ще свързвате Коледа единствено с избран мирис.

7. Джинджифил - въпреки и не всеобщо употребен у нас, джинджифилът е с неповторим мирис и една от наложителните апетитни миризми, които очароват сетивата ни по време на печенето на коледни сладки.

Тези са най-характерните миризми, които постоянно ни припомнят за Коледа. Не забравяйте, че в случай че вършиме някакъв сладкиш и сте решили да ги употребявате, би трябвало да сте умерени в количеството. Освен това не слагайте от всички миризми в един коледен кейк – направете меденки, тиквеник, кексове и съчетайте ароматите.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР