Колебанията на европейските лидери за изключването на Русия от разплащателната

...
Колебанията на европейските лидери за изключването на Русия от разплащателната
Коментари Харесай

Виктор Орбан ще подкрепи изключване на Русия от SWIFT

Колебанията на европейските водачи за изключването на Русия от разплащателната система SWIFT са на път да се преодолеят, откакто и унгарският министър председател Виктор Орбан е дал сигнал, че няма да се опълчи на финансовата глоба. 

Това излиза наяве от известие на полския министър-председател Матеуш Моравиецки в Twitter: 

" Разговаряхме с премиера на Унгария Виктор Орбан през днешния ден. Той още веднъж ме увери в поддръжката си за огромни наказания против Русия. Включително блокирането на системата SWIFT ", споделя той. 

Rozmawiałem dzisiaj ponownie z premierem Węgier V. Orbanem. I po raz kolejny zapewnił mnie o poparciu dla daleko idących sankcji skierowanych wobec Rosji. W tym także o zablokowaniu systemu SWIFT.
— Mateusz Morawiecki (@MorawieckiM)
В последните няколко часа украинското държавно управление оповестява за това, че няколко европейски страни декларират поддръжка за тази мярка, която би изключила съветските банки от международната разплащателна система. 

Според външния министър на Украйна Дмитро Кулеба към тази група спадат страни като Италия и Кипър, които до момента са имали обструкции по отношение на изключването на Русия.  

Reuters цитира неназован гуверньор на централна банка от Еврозоната, който твърди, че решението за SWIFT ще бъде взето до няколко дни. 

" Достатъчно ли е? Не. Нужно ли е? Абсолютно. Санкциите ще имат смисъл единствено в случай че те са скъпи и за двете страни, а това ще бъде скъпо ", споделя банкерът, представен от Reuters.  
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР