Кокосовата вода е прозрачна течност, която изпълва младите плодове на

...
Кокосовата вода е прозрачна течност, която изпълва младите плодове на
Коментари Харесай

Кокосова вода - натурален еликсир за отлично здраве

Кокосовата вода е транспарантна течност, която изпълва младите плодове на кокосовата палма. Тъй като плодовете узряват, тази течност отделя масло от повърхностните пластове на вътрешната обвивка на кокоса, а течността се трансформира в кокосово мляко, след което това мляко се сгъстява и втвърдява.

Кокосовата вода, извлечена от плодовете без пукнатини, съдържа хранителни субстанции, в това число витамини, минерали, антиоксиданти, аминокиселини, цитокинини. Тя е източник на минерали като магнезий, калций, калий. Съдържа цинк, селен, йод, сяра, манган, бор, молибден.

Кокосовата вода съдържа незаменими аминокиселини (валин, левцин, изолевцин, метионин, лизин, треонин, триптофан, фенилаланин).

Кокосовата вода има висока хранителна стойност и заради неповторимия си състав има редица потребни свойства за организма, като:

• в действителност утолява жаждата, защото е една от най-хубавите рехидратиращи напитки;

• възвръща водния и електролитен баланс;

• отстранява токсините от тялото.

Най-важното е, че с цел да усвоят всички потребни субстанции, съдържащи се в кокосовата вода, тялото няма да има на практика никакви старания. Това е лека напитка, която ще ви разреши бързо да се възстановите и да получите спомагателна сила без никакви странични резултати. Друга потребна характерност е основаването на неподходящо местообитание в стомашно-чревния тракт при разнообразни паразитни червеи и рискови инфекции.

Естествената кокосова вода има толкоз потребни свойства, че никоя друга естествена или синтетична напитка няма. Тя е натурален антиоксидант, който дейно се бори с остатъка от свободни радикали в тялото и по този метод забавя процеса на стареене, като защищава клетките от заличаване!

 питиета с кокосова вода

Кокосовата вода не изчерпва потребните си свойства дотук - би трябвало да я употребявате, в случай че желаете:

• възстановяване на кръвообращението и понижаване на риска от инфаркт, защото понижава кръвното налягане и понижава образуването на плаки по стените на кръвоносните съдове;

• да се отървете от проблеми с храносмилането, което се реализира посредством възстановяване на метаболизма и нормализирането на чревната микрофлора;

• премахване на камъни в бъбреците и нормализиране на чернодробната функция;

• балансира равнищата на кръвната захар, което е изключително потребно за хората, склонни към диабет;

• прави кожата по-млада и по-здрава.

Кокосовата вода в действителност няма противопоказания - не провокира алергии. В дребни количества може да се употребява от съвсем всички, а постоянната приложимост може да бъде противопоказана единствено при положение на нетърпимост на организма към обособените съставни елементи, съдържащи се в нея.

Кокосовата вода е съставен елемент на доста диети, в това число тези, които имат за цел унищожаване на токсините и шлаките от тялото (детоксикация).

Поради рехидратиращите си свойства и високото наличие на минерали и хранителни субстанции, кокосовата вода се употребява доста сполучливо в спорта и фитнеса. Кокосовата вода се предлага като естествена енергийна напитка за професионални спортисти и фенове.

Кокосовата вода има калорично наличие от единствено 46 калории на 100 грама, което е доста по-ниско от всички сокове, като в същото време има неповторими хранителни свойства, насищайки тялото с съществени субстанции и микроелементи. Освен това не съдържа нездравословни наситени мазнини и за хората, които следят тежестта си, това е незаменима напитка.

Кокосовата вода се бутилира в границите на 3-8 часа след събирането на кокосовите орехи. Обработката се прави без използването на консерванти, като антиоксидант се прибавя единствено в минимално количество аскорбинова киселина (витамин С) от клас BIO. За опаковката на продукта се употребява Tetra Pack - екологично чиста опаковка.

Благодарение на подобен многостранен метод към производството на кокосовата вода, имаме неповторимата опция да оценим изгодата от тази неповторима и в действителност потребна напитка.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР