Кокосовата вода е истински природен еликсир, на който се приписват

...
Кокосовата вода е истински природен еликсир, на който се приписват
Коментари Харесай

Кокосова Вода

Кокосовата вода е същински естествен балсам, на който се приписват десетки лековити свойства. Всъщност кокосовата вода е водата, която се намира в младия и зелен кокосов орех, не в узрелия подобен.

Много хора даже смятат тази вода за жива и в това има смисъл, тъй като кокосовото дърво пие подпочвени води, филтрира ги и в последна сметка ги запечатва и складира навътре в своя плод – кокоса. Смята се, че с цел да филтрира единствено 1 литър вода, на дървото са му нужни цели 9 месеца.

Интересен факт е, че кокосовата вода има подобен електролитен баланс като кръвната плазма. Това е и повода по време на Втората международна война в региона на Тихия океан да я употребяват за вливания на ранените. В Азия кокосовата вода е позната като сок на живота. Местните хора би трябвало единствено да пробият дупка в ореха и да пият непосредствено от източника. Това е методът на пиянство на водата, при който оптимално се извличат здравословните изгоди.

Вътрешността на кокосовия орех е изцяло стерилна, само че един път влезнала в контакт с въздух, доста от качествата на скъпата вода се губят.

През последните години кокосовата вода се трансформира в същински шлагер. Чистата вода е извънреден артикул, който има ниско наличие на калории и липса на какъвто и да е холестерол и мазнини. Само в една чаша кокосова вода има калий, колкото в няколко банана.

Ползи от кокосова вода

Редица са изгодите от приема на кокосова вода. На първо място се счита, че тя е отличен метод за хидратиране на тялото, тъй като в нея има скъпи електролити, от които организмът се нуждае. Тя е богата на калций, натрий, калий и магнезий, което я прави една от най-хубавите питиета при летни горещини и по време на интензивно физическо натоварване.

Редовното пиянство на кокосова вода укрепва имунната система, защото съдържащата се в напитката лауринова киселина има отлични противогъбични, антибактериални и противомикробни свойства. Това значи и че кокосовата вода е отличен метод да се предпазим против разнообразни вирусни болести. Благодарение на антимикробните си качества се счита, че кокосовата вода може да се бори и против Кандида Албиканс.

Кокосовата вода съдържа разнообразни скъпи ензими, които усъвършенстват храносмилателните процеси и обмяната на веществата. Това значи, че хора, които страдат от стомашни проблеми, би трябвало да пият повече от живителната течност. Кокосовата вода усъвършенства и кръвообращението.

 Кокосов орех

Кокосовата вода е отлична за банкет от хора, които желаят да се вталят, тъй като е с ниско наличие на мазнини и калории. Приемана постоянно тя оказва помощ за освобождение от непотребната вода, насъбрана в тялото, защищава от натрупването на нова и в същото време форсира метаболизма.

Едно от най-ценните качества, приписвани на кокосовата вода, е че контролира кръвното налягане по изцяло натурален метод. Високото наличие на електролити възстановява равнищата на кръвното налягане. Напитката понижава риска от появяването на плака в кръвосносните съдове и по този начин се понижава и вероятността за сърдечни болести. Смята се още, че кокосовата вода е доста ефикасна за контролиране на кръвната захар и холестерола.

Стана ясно, че кокосовата вода е натурален диуретик, който освен оказва помощ за извеждането на непотребната вода от тялото, само че и оказва помощ за предотвратяване от разнообразни инфекции на пикочните пътища.

Кокосовата вода е доста потребна за хубостта и външния тип, тъй като усъвършенства цялостното положение на кожата. Това се дължи на обстоятелството, че тя има хидратиращи свойства и по този метод и кожата е доста освежена. Директно нанесена върху кожата пък, отстранява акне.

Смята се, че напитката усъвършенства бъбречната функционалност с помощта на високото си минерално наличие. Калият в кокосовата вода има алкализиращ резултат върху pH на урината и по този метод се предотвратяват камъни в бъбреците.

Много лекари съветвата бременните дами да пият по-често кокосова вода, защото тя е богата на фибри и по този начин се понижава рискът от запек и стомашни киселини, които мъчат доста бъдещи майки.

Кокосовата вода и хубостта

 Кокос

Кокосовата вода от дълго време е броене и за балсам на младостта и подмладяването, тъй като забавя процесите на стареенето и в това време оказва помощ за растежа и регенерирането на клетките. Тя освежава външния тип на кожата, само че е извънредно потребна и за косата и ноктите. Използва се в доста козметични артикули против целулит, стрии, бръчки, екземи, пигментни петна.

Много звезди също употребяват кокосовата вода за разкрасяване и намаляване и това в допълнение способства за нейната известност. Любители на напитката са Дженифър Анистън, Мадона, Жизел Бюндхен, Ан Хатауей, Риана, Джесика Симпсън, Гуинет Полтроу, Кортни Кокс и др.

Кокосовата вода и спорта

Джон Иснер – професионален тенис състезател, споделя, че по време на 11-часов маратон на Уимбълдън е пил доста кокосова вода, с помощта на която е запазил своите сили и сила, с цел да продължи. За възобновяване след мачовете пък я смесва с протеин на прахуляк.

Кокосовата вода е по-добра от спортните питиета, тъй като по-ефективно оказва помощ за възобновяване на изгубените течности след интензивно физическо натоварване. Да си хидратиран обаче е значимо освен за професионалните спортисти, само че и за всички хора, които желаят да се усещат свежи.

Както при всяко нещо обаче, и при кокосовата вода има някои минуси. Тя е с ниско наличие на натрий и въглехидрати, а с високо на калий, само че това не постоянно е хубаво за спортисти, които имат тежка спортна стратегия.

Именно при най-голяма загуба на телесни течности тялото се нуждае от лесноусвоими въглехидрати за бърза сила, а кокосовата вода не съдържа задоволително натрий и въглехидрати. В този случай бързите източници на сила като стафиди и банани са най-подходящи.

Митове за кокосовата вода

 Кокосова вода

Споменахме за редица здравословни изгоди, които има кокосовата вода, само че съгласно някои съперници на напитката, множеството от тях са мит. Според някои здравни експерти е мит, че кокосовата вода форсира метаболизма, тъй като няма действителни доказателства за това ѝ свойство.

Друг мит е, че е съвършената спортна напитка и както към този момент бе маркирано, в това подозрение има доза истина, тъй като единствено с кокосова вода дейните спортисти не могат да си набират нужния натрий.

Мит е още, че кокосовата вода може да лекува махмурлук. Причината за това неприятно положение се корени във обстоятелството, че признатият алкохол води до тежка дехидратация, вследствие на което идват гаденето и мощното главоболие.

Както всяка течност, по този начин и кокосовата вода ще хидратира тялото, само че елементарната вода прави изцяло същата работа, което до някаква степен обезсмисля закупуването на скъпата напитка.

Друг мит съгласно някои е, че кокосовата вода се грижи за сърдечното здраве. Да, тя е богата на калий, който е извънредно значим за сърцето, само че набирането му с храната е доста по-важно.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР