Кокосът е изключително полезен за здравето и напоследък се е

...
Кокосът е изключително полезен за здравето и напоследък се е
Коментари Харесай

Кокосовото мляко бори махмурлука

Кокосът е извънредно потребен за здравето и в последно време се е трансформирал в известна и обичана здравословна храна. Кокосовите орехи са потребни за сърцето, ускоряват имунитета, оказват помощ при алергии, грижат се отлично за косата и кожата и други От кокосовия орех може да се подготвят мляко, кокосово масло, кокосова вода.

Кокосовото мляко, да вземем за пример оказва помощ при язва. То е извънредно богато и на витамин С, Е, В6, К, както и на мед, цинк, фосфор, селен, протеин, желязо и други Освен това този артикул е извънредно подобаващ за консумация от хора, които заобикалят млечните артикули или имат алергия към тях.

Не на последно място, кокосовото мляко може да помогне и в битката с махмурлука. Именно махмурлукът е най-големият минус на нощния живот, а хората се оправят по друг метод с този проблем.

Ако и на вас ви се е случвало да се чувствате не изключително добре след плевел ваучър с другари – за идната сходна обстановка се снабдете с кокосово мляко. Според някои източници кокосовото мляко бързо ще пребори махмурлука.

Всъщност и в Бразилия знаят за резултата на кокосовото мляко върху махмурлука, въпреки че не го употребяват в чистата му форма. Там подготвят рибена супа, в която се поставят разнообразни подправки, зеленчуци и наложително кокосово мляко.

 Махмурлук

Кокосовото масло също е извънредно потребно и през днешния ден се употребява все по-широко, макар че се е избягвало в Съединени американски щати, защото е одобрявано за нездравословно. Всъщност през днешния ден експертите изясняват, че когато е необработено и органично, кокосовото масло се подрежда измежду най-полезните и безвредни масла.

Много невисок растеж на сърдечните болести имат във Филипините, където кокосовото масло е необятно използвано. Добре познато е и кокосовото брашно, което се прави от вътрешността на ореха. Този тип брашно е извънредно богато на фибри и на протеини. С него могат да се вършат най-различни вкусни изненади – кифлички, самун, закуски.

Кокосът и продуктите, които се получават от него, се употребяват освен като храна. Те постоянно се употребяват и като козметични средства – кремове, масла, душ гелове и др.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР