Кои са претендентите за бъдещия кабинет на новоизбрания президент на

...
Кои са претендентите за бъдещия кабинет на новоизбрания президент на
Коментари Харесай

Пълна чистка! Кой ще стане част от бъдещия кабинет на Байдън

Кои са кандидатите за бъдещия кабинет на новоизбрания президент на Съединени американски щати Джо Байдън? Според американското издание „ Политико “ Мишел Флорной – някогашен помощник-министър по политическите въпроси в Пентагона (през първия мандат на Барак Обама), към този момент е любимец да оглави военното ведомство.

Към 2009 година 59-годишната дама е най-високопоставената жена в Пентагона в историята.

Друга опция отпред на министерството на защитата е да застане Тами Дъкуърт, която е деец от Ирак и бе в листата на Байдън с претенденти за вицепрезидент. Тя е от тайландски генезис.

Според „ Политико “ любимец за държавен секретар е Сюзан Райс (55 г.).

Тя е умел посланик – била е асистент държавен секретар в администрацията на Клинтън, по-късно дипломат на Съединени американски щати в Организация на обединените нации, а във втория мандат на Обама е консултант по националната сигурност.

Все отново мощна опозиция на републиканците – значително поради убийството на посланика на Съединени американски щати в Бенгази през 2012 година, може да навредят на възможностите ѝ.

За министър на финансите се спряга Лейл Брейнард, която е член на управителния съвет на Федералния запас, била е и асистент финансов министър при Обама.

За най-вероятен министър на правораздаването е спряган Дъг Джоунс (66 г.) – сенатор-демократ от Алабама.

Алехандро Майоркас (60 г.) пък може да стане първият министър на вътрешната сигурност от латиноамерикански генезис (роден в Хавана) в съвсем 18-годишната история на ведомството.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР