Кои са най-добрите оръжия на бъдещата европейска армия? Създаването на

...
Кои са най-добрите оръжия на бъдещата европейска армия? Създаването на
Коментари Харесай

Най-добрите оръжия в Европа за 21 век

Кои са най-хубавите оръжия на бъдещата европейска войска? Създаването на обща, обединена европейска войска, набира от ден на ден скорост, по тази причина в този момент ще ви представим най-хубавите оръжия на Европа, които вероятно биха влезнали на въоръжение. Оръжия, които би трябвало да защитя европейските граници и Европа от нападатели.

Част от оръжията са към момента в план и следва занапред да излязат от заводите, само че към този момент има доста информация за тях.

Leopard 3

 

Първият в листата е Leopard 3. Немски танк, съчетаващ в себе си немската технология и качество. Той към момента е в план и ще бъде подготвен след десетилетие. Очаква се след започване на неговото произвеждане, да влезе на въоръжение в редица европейски страни, трансформирайки се в съществена бронирана бойна единица на бъдещата европейска войска. За този танк се заприказва след дебюта на съветския танк T-14 Армата. И тъй като Leopard 3 ще бъде съперник на T-14 Армата, се допуска, че двата танка би трябвало да имат допирни точки. Като примерно необитаемият купол, което навежда на мисълта, че новият немски танк ще бъде с невисок профил.

Ще има екипаж от 3 души, които ще бъдат ситуирани в специфична бронирана капсула. Оръдието може да бъде гладкоцевно, а калибърът му – 130 мм или 140 мм, може би и повече. Със сигурност Leopard 3 ще бъде екипиран с дейна система за отбрана от изстреляни реактивни снаряди и ракети към танка. Носят се клюки, че и френската страна може да се включи в неговата разработка.

PL-01

 

На второ място ще сложим още един танк – полския PL-01. Този полски танк употребява шасито на CV90, само че за разлика от другите танкове, той ще бъде доста по-маневрен и екипиран със стелт технология. Ще има съвременна модулна ризница, а тежестта му е единствено 35 тона, поради употребяваните композитни материали, които го олекотяват.

Екипажът на танка е от 3 души, с ненаселен купол. Основното оръдие ще бъде 105 мм или 120 мм. Освен с това оръдие PL-01 ще бъде екипиран и с 40мм гранатомет и 2 картечници. Производството ще стартира до 2020 година

JAS 39 Gripen

Gripen е шведски аероплан, а JAS 39 Gripen може да бъде главния аероплан на въоръжение в бъдещата европейска войска. Това е поради неговите индикатори – употребява единствено един мотор, което спрямо другите го прави пестелив. Със своите 2410 км/ч е доста по-бърз от Eurofighter Typhoon, F-16 Block 50, Dassault Rafale, F-18. Освен това той може да каца и излетява от автомагистрали и доста къси писти. Друго негово преимущество е, че е многоцелеви аероплан, и като подобен може да бъде екипиран с ракети въздух/земя, въздух/въздух или разнообразни типове бомби. Даже изпреварва F-16C Block 50 и МиГ-29 със своето оптимално възможно тегло на въоръжение – 6500 кг. JAS 39 Gripen е на въоръжение сега в 3 европейски страни: Чехия, Швеция и Унгария.

Dassault Rafale D

Историята с този изстебител е забавна. Много анализатори допускат, че в Европа може да не бъде създаден аероплан от 5-то потомство, а напряко да се премине на аероплан от 6-то потомство. Самолет от 6-то потомство е безпилотен аероплан. А като подобен, той ще има доста по-големи благоприятни условия, от самолетите, които се ръководят от водачи. Само Франция е оповестила, че има намерение да сътвори стелт-вариант на своя аероплан Dassault Rafale. Ще бъдат направени някой промени по дизайна на самолета, поради въвеждането на стелт технологията. Все отново евентуално Dassault Rafale D ще отстъпва на директните си съперници ПАК-ФА и F-35 по характерностите на стелт технологията, само че вярата е той да ги превъзхожда по всички останали параметри.

Dassault nEUROn

В листата на най-хубавите оръжия в Европа за 21 век влиза и този дрон. Това е един от най-модерните дронове в света, който разполага със обилни качества и има стелт характерности. А неговото бъдеще е още по-добро съгласно французите, тъй като те считат, че той ще залегне в основата на основаването на бъдещите самолети от 6-то потомство. В момента той разполага като въоръжение с 2 управляеми бомби, всяка с тегло от по 230 кг, и с оптималната скорост от 980 км/ч. Разбира се, не всички данни са разкрити. Но се знае, че е дълъг 9,5 метра и има обсег на крилете от 12,5 метра. Тих и акуратен палач, който не искаш да срещнеш на бойното поле.

Корвета клас Visby

След земята и небето прекосяваме и към морето. Тук още веднъж се включват шведите със своята Корвета клас Visby. Тя разполага с доста огромна скорост и маневреност, и е със стелт технология. Според формалната информация този транспортен съд е 99% незабележим за радарите на съперника. Тези индикатори са реализирани както с помощта на стелт технологията, по този начин и на решението оръдието на кораба да се скрие в неговия корпус. Корветата е снабдена с 57 мм оръдие, и нейната видимост доста се усилва, когато оръдието бива извадено за приложимост. Освен с това оръдие, той е въоръжен и с 4 торпеда, 4 антикорабни ракети, както и с морски мини. Освен това има и площадка за кацане на хеликоптери. За задвижването на кораба са предопределени няколко разнообразни мотора, с помощта на които доближава скорост от към 70 км/ч.

Ядрена подводница клас Triomphant

Като нуклеарна мощ Франция разполага с третата по величина нуклеарна триада в света и с 290 нуклеарни бомби. А нуклеарната подводница от клас Triomphant е най-новата и съществена част на тази триада. Подводниците са въоръжени с 16 балистични ракети M51, като всяка ракета може да носи 6 до 10 нуклеарни бойни глави с оптималната мощ от 150 килотона.

Разработването на ракетата и подводницата не е било по никакъв начин на ниска цена – ракетата е коствала към 3 милиарда евро, а създаването на подводницата – 4 милиарда евро. В момента на въоръжение във Франция се намират 4 нуклеарни подводници от клас Triomphant.

Ядрена подводница клас Barracuda

Накрая ще приключим с тази френска нуклеарна подводница. Barracuda е най-новият клас от френските нуклеарни подводници, а първата от тях ще бъде приключена през 2018 година Тя ще бъде доста тиха, най-често ще се употребява за разузнаване, ще е снабдена с доста мощен радар и ще може да транспортира група командоси. При нужда, тя ще може да употребява 20 усъвършенствани крилати ракети SCALP, които са с обхват 1000 и 2000 километра.

От цялата тази информация разбираме, че оръжията в Европа ще стават все по-мощни, все по-добри. Остава единствено да се молим тези оръжия в никакъв случай да не влязат в приложимост.

Източник: iskamdaznam.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР