Когато започнем сериозно да се замисляме за смисъла на живота

...
Когато започнем сериозно да се замисляме за смисъла на живота
Коментари Харесай

6-те въпроса, които могат съществено да променят живота ви

Когато стартираме съществено да се замисляме за смисъла на живота ни, доста от нас осъзнаваме и откриваме разнообразни неща за характера си, които преди този момент не сме взимали поради. Някои въпроси съществено ни карат да се замислим харесва ли ни по какъв метод живеем. Ето и най-често срещаните въпроси, които основават такива терзания у нас:

С верните хора ли извозвам времето си?

Всъщност хората, с които споделяме нашето всекидневие, имат голяма роля за построяването на нашия темперамент и протичането на живота ни. Ако все пак вие усещате позитивна сила, поддръжка, преданост, откровеност измежду тези хора, то значи те са верните за вас. Но постоянно имайте едно на разум и деликатно подбирайте на кого да споделите и с кого да поделите времето и силата си.
Важни въпроси, които да си зададеш, когато си в търсене на смяната
Ако сте стигнали до тази глава от живота си, когато е време да се създадете отначало: да вършиме това, което ви харесва, с който желаете,...
Прочети повече
Конкретната обстановка зависи ли от мен?

Ако се е случило нещо, което не ни подхожда и ни изпълва с отрицателна сила, замислете се вие можете ли да го измененията? Ако отговорът е не, спрете да хабите нервите си за нещата, които не зависят от нас. Вместо това се насладете на сегашния миг и личните си дейности, които може да контролирате.

Как си представям най-хубавия ден?

Ако не можете да си изградите ясна визия за това какво е прекрасен ден, по какъв начин би протекъл той, в чия компания и така нататък, то по какъв начин мислите за бъдещето си, по какъв начин ще разграничите позитивните неща, които желаете да ви се случат, по какъв начин ще го планирате съответно? Задавайте си този въпрос по-често. 

Какво да избера – терзанието или страха?
Преоткрий себе си! Задай си тези 15 въпроса и виж какво ще схванеш
Всеки си мисли, че познава себе си извънредно добре – знае всичко, познава страстите и реакциите си. Истината е обаче, че научав...
Прочети повече
Ние ви съветваме да се опитате да сдържате страстите си, каквито и да са те. Контролът над прочувственото положение ще ни даде съответно решение на всеки проблем. Когато сме уплашени или обезпокоени, ние забравяме за всичко към нас и пропущаме насладата от сегашния миг.

Кое е от първостепенно значение за мен?

Този въпрос несъмнено би трансформирал светогледа ви. Замислете се доста добре кое поставяте като максимален приоритет за вас и се постарайте да изградите живота си по този начин, че да го постигнете. Това ще ви помогне и за по-доброто обмисляне на задачите. Обаче с цел да се получи това, би трябвало да сте изцяло почтени със себе си и да отговорите откровено.

Тази преживелица в действителност има ли някакво значение?

Важно е в множеството обстановки да се запитвате за тежестта на смисъла им, тъй като в случай че става въпрос за нещо нищожно, а похабите силата си в нерви за него, то вие изпълвате живота си с негативизъм и губите от актуалната приятност.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР