Когато вашият любим изведнъж се окаже не чак толкова любим,

...
Когато вашият любим изведнъж се окаже не чак толкова любим,
Коментари Харесай

Невидимият Фантом, който неумолимо разрушава вашата любов…

 Когато вашият обичан внезапно се окаже не чак толкоз обичан, казусът най-вероятно не е в него, а в това, че зад кулисите се е появил този, същият, идеалистичен фантом…

За вашия сътрудник, във връзката ви, постоянно има съперник, с който вие буйно му изневерявате. Коригирате ореола му, нещо такова. А също така (няма кой различен да ви го каже, с изключение на ние), но  в случай че имате някакви проблеми с вашия автентичен сътрудник, то е точно поради този ваш фантомен ухажор (фантомна любовница).

Идеалистичният призрак в връзките

Културата като цяло, а и всеобщата просвета в частност, сътвориха в нашето схващане облика на идеалния сътрудник. Да, тази идеална персона, живеещa в обителта на фантазиите ви, не е ваше персонално откритие – просто по този метод по този начин са програмирали мозъка ви.

Всяка просвета има свои критерии за хубост (но даже в границите на една и съща просвета те се трансформират доста от време на време). Всяка просвета има свои лични условия за колегата: където се ползва “геният на чистата хубост ”, където той/тя “не пие, не пуши и постоянно подарява цветя ” – и това е добре.

Ако попитате който и да било мъж за това каква би трябвало да бъде неговата годеница, той ще ви уточни набор от физически параметри със полов подтекст, а по-късно – голям брой спомагателни варианти: би трябвало да обича, почита, да признава престижа му, да се поучава, да обича работата си на домашна помощничка, само че освен това е належащо наложително да се самореализира и така нататък

Жените също знаят доста за идеалните облици: почтено състояние в обществената стълбица, отговорност, дарба да обезпечава фамилията, да почита личността на дамата, да я поддържа, да я слуша, да не я нервира, да е гальовен и буен, да е съдбоносен и грижлив …

Проблемът е освен в това, че такива – идеални – мъже и жени- не съществуват! И даже не е във обстоятелството, че тези облици са дотолкоз спорни, че са обективно нежизнеспособни. Истинският проблем е, че до момента в който във вашата глава живее този „ ухажор “ (любовница), вашият същински сътрудник няма да ви устройва, Ама по никакъв начин!

Някой ще каже – не, аз обичам своята половинка и нямам някакъв съвършен облик за нея. Супер! Честно казано, доста се радваме за вас! Но и вие, имайте поради, че когато обичаният ви (любимата) внезапно се окаже не чак толкоз обичан (обичана) от вас, казусът най-вероятно не е в него (нея), а в това, че същият този идеалистичен призрак се е появил зад кулисите.

Убийте го – и ще можете да се научите да обичате същински. В същото време той се скита зад кулисите, преструвайки се, че е подготвен да се качи на сцената (лъже!), вие не обичате действителен, същински човек, и самите вие страдате от това.

По материали на econet

Това, което назоваваме Любов, в действителност е нарцисизъм и инфантилизъм *

 

„ Радвам се, че съм стигнала до точката, в която осъзнах: смисълът на любовта не е в това да се влюбиш в съответен човек. Но ние сме привикнали да одобряваме желаното…

Цялата публикация


Източник: energetika-bg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР