Когато тема като разпространението на коронавируса вълнува целия свят, мнозина

...
Когато тема като разпространението на коронавируса вълнува целия свят, мнозина
Коментари Харесай

Илон Мъск, коронавирусът и коментарът в Twitter за масовата зараза

Когато тематика като разпространяването на ковид вълнува целия свят, мнозина чакат да чуят мнението по нея и на водещите фигури в политиката и бизнеса, както и на най-богатите хора в света.

Именно те действително могат да повлияят на обстановката, най-малкото с финансова поддръжка, по тази причина е значимо да имат своя позиция. Преди дни Бил Гейтс показа на страницата на своята организация дълго отворено писмо.

В него съобщи, че поддържа всички старания в посока разкриване на ваксина за COVID-19 и прикани за незабавни ограничения от държавните управления. А последната му самодейност е финансиране на създаването на проби за домашна приложимост.

Докато създателят на Microsoft явно взема много на съществено ковид и последствията от него, Илон Мъск има да ни каже нещо напълно друго, още веднъж обвързвано с топ тематиката в международен мащаб.

В обява в края на предходната седмица в Twitter той съобщи малко, тъкмо и ясно - суматохата към COVID-19 е " тъпа ".

Това не значи, че Мъск подценява вируса и смъртните случаи, а че мисли рационално над обстановката и знае, че суматохата не води решение на казуса, а единствено до неговото задълбочаване.

Публикацията на милиардера събра над 1.7 милиона лайкове и повече от 40 000 коментара. Докато множеството изцяло поддържат неговото мнение, други го считат за лицемерно, написа Forbes.

Дори някои от най-големите почитатели на Мъск мислят, че той ни приканва да не се паникьосваме, тъй като от това неговият бизнес търпи загуби. А дали парите или човешкият живот са по-важни за него, всеки самичък може да реши. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР