Когато страдате от запек е важно да подберете такива храни

...
Когато страдате от запек е важно да подберете такива храни
Коментари Харесай

Плодове и зеленчуци подходящи при запек

Когато страдате от запек е значимо да подберете такива храни в менюто си, които имат капацитет да облекчат вашите признаци. Най-добрите за това са плодове и зеленчуци, които съдържат в себе си огромни дози диетични фибри.

Хубавото във всичко това е, че множеството храни, които дават отговор на това изискване в реалност са доста потребни за вашето здраве, както са плодовете и зеленчуците да вземем за пример.

Най-важният аспект на хранене за облекчение на запек е гладко да увеличите приема на фибри. Фибрите са потребни при запек, тъй като те придават мекост и размер на изпражненията. Разтворимите фибри всмукват водата и се свързват с мастните киселини, като образуват гел - нагледно вещество което поддържа изпражненията меки.

Неразтворимите фибри не се разтварят във вода което пък обезпечава насипно положение на изпражненията. Тъй като и двата типа се срещат в плодовете и зеленчуците, не се старайте доста да помните какви плодове и зеленчуци да ядете. За лекуване на запек се предлага да увеличите приема на фибри от 20 до 25 грама дневно.

Много от плодовете са добър източник на фибри дружно с огромен набор от други хранителни детайли. Ето няколко положителни благоприятни условия за избор: кайсии, смокини, папая, праскови, круши, ананас, сушени сливи, киви (много оказва помощ в случай че се изяде на гладно) и малини.

Зеленчуците са също по този начин прелестен източник на доста значими хранителни субстанции, като в допълнение обезпечават здравословни дози диетични фибри.

Подходящ избор при запек са: фасула, цвеклото, зелето, спанака, артишок, аспержи, броколи, брюкселско зеле, моркови, зелен боб, грах, тиква и маруля.

Стратегията е следната, яжте зеленчуците сурови или леко сварени, с цел да запазите питателните субстанции в тях. Добавете други богати на фибри храни в менюто си.

Яжте сурови плодове и прясно изцедени плодови сокове, а не консервирани и замразени, които постоянно съдържат ненужни калории и по-малко количество фибри.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР