TSA напомня на пътниците да не подлагат домашните си любимци на рентгенови лъчи на летището

...
Когато става въпрос за опаковане за полет, някои пътници отбелязват
Коментари Харесай

Когато става въпрос за опаковане за полет, някои пътници отбелязват допълнителна кожена кутия в списъка си за проверка на ръчния багаж и това не е тяхното одеяло за шерпа!

Въпреки че домашните любимци може да изглеждат странни в списъка за опаковане, приятелчетата с кожи в ръчния багаж на пътниците са по-често срещани, отколкото си мислите, според служители на TSA.

„Забелязахме увеличение“ на домашните любимци, преминаващи през рентгеновия скрининг, каза Лиза Фарбщайн, говорител на TSA, която призова пътуващите да извадят домашните си любимци от ръчния си багаж и да не ги изпращат през рентгеновата конвейерна лента, в съобщение за новини.

Докато служителите на TSA се натъкват на различни живи животни, включително риби, птици и други влечуги, кучетата и котките са най-често срещаните, според Farbstein.

Пътуващите се съветват да носят домашните си любимци в ръчно превозно средство за пътуване и да ги извадят точно преди началото на процеса на скрининг, съгласно съветите, описани в съобщението за новини.

Служител на TSA извършва демонстрация на проверка на домашни любимци на международното летище Бъфало Ниагара на 27 септември. Служител на TSA извършва демонстрация за проверка на домашни любимци на международното летище Бъфало Ниагара на 27 септември. TSA

Празният носач трябва да отиде на конвейерната лента, но пътниците „никога не трябва да поставят домашен любимец в рентгеновия тунел“, се казва в съобщението.

„Единственият път, когато вашият домашен любимец трябва да отиде на рентгенова снимка, е ако вашият ветеринарен лекар насрочи такава“, каза Фарбщайн. „Това трябва да е повод за безпокойство за собствениците на домашни любимци, които излагат домашните си любимци на рентгенови лъчи ненужно.“

„Ако е възможно, прекарайте домашния любимец през проходния металотърсач по време на процеса на проверка“, съветват служители на TSA.

„Алтернативно, домашен любимец може да премине през процеса на проверка, ако собственикът го държи на каишка“, се добавя в съобщението.

Домашните любимци трябва да бъдат върнати в превозвача след приключване на процедурите за сигурност.

Друг съвет от TSA: Познайте темперамента на вашия домашен любимец.

„Уверете се, че можете да поддържате контрол над него в натоварено и потенциално претъпкано летище“, се казва в съобщението.

Ако домашен любимец е „подвижен“ или има обществено безпокойство, пътниците трябва да поискат частен преглед от служител на TSA и пътниците ще бъдат ескортирани до уединена стая.

Администрацията по сигурността на транспорта публикува тази рентгенова снимка на котка, сканирана в ръчен багаж на международното летище Норфолк. Администрацията по сигурността на транспорта публикува тази рентгенова снимка на котка, сканирана в ръчен багаж на международното летище в Норфолк. TSA

Преминаването по конвейерната лента може да бъде обезпокоително за домашните любимци и да загрижи проверяващите, които виждат очертания на животни в реален размер в торба.

„Нашите служители са шокирани, когато разберат, че пътник не е извадил домашния си любимец от куфара и го е изпратил в рентгеновото отделение“, каза Фарбщайн пред CNN.

Разпоредбите за пътуване с домашни любимци варират в зависимост от авиокомпанията и летището, така че служителите на TSA съветват пътуващите да се консултират с въздушния превозвач, преди да пътуват с домашен любимец, за да могат да бъдат правилно подготвени.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР