Когато става въпрос коя храна с какво вино да се

...
Когато става въпрос коя храна с какво вино да се
Коментари Харесай

С какви храни и ястия да поднесем Совиньон блан

Когато става въпрос коя храна с какво вино да се съчетае, би трябвало да се знаят съществени правила. Едно от тях е, че ароматът на виното не би трябвало да бъде потискан от прекомерно мощния мирис на ястията.

Когато поднасяте изтънчено и уханно вино, каквото е Совиньон блан, е значимо да го съчетаете с такива ястия и храни, които няма да понижат качествата му, а тъкмо противоположното – ще подчертаят и ще добавят усета и аромата му.

Със Совиньон блан доста добре се съчетават морски блага. Стриди, поднесени със Совиньон блан, са доста положително решение. Нежните зеленчуци, които са обичани на ценителите на изтънчената кухня, също се съчетават доста добре със Совиньон блан.

 Сьомга с подправки

Така да вземем за пример можете да поднесете това ужасно вино в компанията на ястия от артишок или на аспержи с лек сос. От това комбиниране ще се получи необикновено вкусово чувство и магически мирис, който гостите ви дълго време няма да не помнят.

Всички типове пушена риба са доста подобаващи за комбиниране със Совиньон блан. Това е доста изискано вино и то ще си подхожда добре с присъщия усет и мирис на пушената сьомга, както и на разнообразни други типове пушена риба.

Можете да освежите пушената риба, като я поднесете, обилно поръсена със свежи подправки - това ще е още по-добре при съчетанието с нежния мирис на Совиньон блан.

 Сирена за Совиньон блан

Мазните типове риба, запечени на скара или в алуминиево фолио също доста добре ще показват вашите умения за комбиниране на храните и виновността, в случай че са съпроводени с чаша Совиньон блан.

Това изтънчено вино ще направи рибата на скара или във фолио по-свежа и по-ароматна, ще даде изискано благоухание на цялата комбинация, която ще оформите на масата и ще поднесете на гостите си.

Това отлично вино ще се съчетае сполучливо с печена скумрия, а също по този начин с печена пъстърва или със сьомга, поднесена с лек сос, в който има свежи подправки.

Совиньон блан печели и от комбинацията с по-твърди сирена, които се съчетават доста добре с него. Те разкриват богатия му усет и мирис, а техният усет става доста по-наситен в изисканата му компания.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР