Когато стане дума за , някои дами не спират да

...
Когато стане дума за , някои дами не спират да
Коментари Харесай

7 грешки, които превръщат и най-здравословното ястие в опасно

Когато стане дума за , някои дами не стопират да се хвалят с уменията си в кухнята, други пък се оплакват, че не знаят по какъв начин да заловен тигана, а трети споделят, че поназнайват някои неща, които са задоволителни, с цел да не умрат от апетит.
Независимо кой какъв брой е добър в кухнята, в процеса на подготвяне на храната всеки може да допусне неточности, които да трансфорат и най-здравословното ядене в рисково.
Ще ви разкажем малко по-подробно за най-честите неточности, които всяка стопанка позволява в кухнята, пробвайки се да направи ястието си по-вкусно.
Сол вместо подправки
Ако ястието ви се коства безвкусно, не се опитвайте да го подобрите със сол! Натриевият хлорид задържа течността в тялото и способства за появяването на отоци.
За да разкриете усета на яденето, без да навредите на здравето си, пробвайте да експериментирате с подправки. Те единствено ще ви бъдат от изгода. Освен това, за разлика от солта, с тях е мъчно да прекалите.
Солта в ястията може да бъде сменена с лимонен сок, целина, пресни или изсушени домати, чесън, оцет, кориандър, риган, естрагон, босилек, магданоз, кимион, кимион, розмарин и горчица.
Прегряване на растителното масло
Повечето растителни масла могат да се нагряват, само че някои от тях, като зехтина и кокосовото масло, не понасят високи температури. Ако маслото в тигана стартира да пуши, единствено след няколко минути ще загуби потребните си свойства.
При задушаване и пържене използвайте слънчогледово олио, зехтин и ленено масло добавяйте единствено за усет към към този момент готовите ястия.
 Какъв е срокът на валидност на другите подправки Какъв е срокът на валидност на другите подправки
Могат ли сухите билки и подправките да се скапват и би трябвало ли да бъдат изхвърлени? Както при всички останали храни, и при подправките...
се готвят прекомерно дълго
За да получавате максимума от зеленчуците, е най-добре да ги ядете сурови. Според учени от Калифорнийския университет, термичната обработка унищожава водоразтворимите витамини – С и В, както и групата нутриенти, известна като полифеноли.
В взаимозависимост от метода на готвене загубите могат да варират от 15 до 55%.
Мастноразтворимите витамини A, D, E и K и антиоксидантът каротин понасят по-добре високите температури, само че единствено когато става въпрос за шупване или подготвяне на пара. Във фритюрника или при пържене в тиган от питателните субстанции в зеленчуците на процедура не остава нищо!
Всички плодове и зеленчуци се белят
 Защо НЕ би трябвало да за потребление фолио при готвене? Защо НЕ би трябвало да за потребление фолио при готвене?
Голяма част от феновете на здравословното хранене употребяват фолио за приготвянето на печени ястия. Те имат вяра, че приготвената по този...
В кората на някои зеленчуци и плодове е съсредоточено главното количество потребни субстанции. 50% от кората на картофите да вземем за пример е формирана от диетични фибри, които потискат глада и оказват помощ на храната да се придвижва през храносмилателния тракт.
В кората на ябълките се съдържа съвсем цялото количество кверцетин – антиоксидант, който предотвратява развиването на онкологични болести. А пухкавата “кожа ” на кивито е богат източник на витамин Е и флавонодиди.
се разтапя
Няма по какъв начин медът да остане постоянно течен. Само след няколко месеца той минава през натурален развой на кристализация и става като гъста паста. В същото време той не губи потребните си свойства и в тази форма може да се съхранява години наред, оставайки апетитен и благоуханен.
В опит да върнат течната му форма, някои домакини го разтапят на водна баня в тенджера или в микровълновата печка. Това изрично не би трябвало да се прави!
 Готвим гъбите неверно - ето по какъв начин е вярно Готвим гъбите неверно - ето по какъв начин е вярно
Гъбите са освен вкусни, само че и лесни за подготвяне. Оказва се, че позволяваме голяма неточност в готвенето им и до момента постоянно сме го прави...
Когато се нагрява над 40 градуса, медът стартира бързо да губи своите неповторими свойства. И вследствие на това получавате висококалоричен сироп, който единствено мирише на мед.
Използване на “сурова ” сол
Всеки знае за заплахите, които крие солта. Но в случай че не сте подготвени да се откажете изцяло от използването й, най-малко не я използвайте в “суров ” тип.
Според специалисти, разтваряйки се в процеса на готвене и излагайки се на висока температура, минералът нанася по-малко вреди на бъбреците, кръвоносните съдове и лимфната система.
не се киснат във вода преди приложимост
 Хитри трикове да режете лук без сълзи Хитри трикове да режете лук без сълзи
Всеки човек, който желае да се научи да готви, би трябвало да се научи и по какъв начин да реже лук по верния метод. Лукът е съставна част, която присъств...
През 2015 година в отчет на Агенцията за сигурност на храните в Европейски Съюз бяха посочени продуктите, съдържащи рисковия канцероген акриламид. Сред тях попаднаха и картофите.
Известно е, че равнището му внезапно се покачва, когато нишестените артикули се пържат или пекат при високи температури. Между другото, продължителното предпазване на ядене с картофи също способства за увеличение на равнищата на акриламид.
Има единствено един метод да избегнете проникването на това рисково вещество в организма – посредством цялостния отвод от картофи, чипс и други сходни артикули. Ако това не е допустимо, пробвайте се да сведете до най-малко риска от образуването му, като накиснете картофите за 2 часа преди да ги употребявате.
източник:


Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР