Когато стане дума за летни коктейли, питиетата, които най-напред изникват

...
Когато стане дума за летни коктейли, питиетата, които най-напред изникват
Коментари Харесай

Щастие в чаша! Ето как да приготвим прословутия коктейл Джента

Когато стане дума за летни коктейли, питиетата, които на първо време изникват в съзнанието ни, са Мохито, Дайкири, Маргарита, Американо, Бакарди.

Но с изключение на тях има и доста други коктейли, с които си заслужава да запомним лятото. Един от тях е Джента – същинско благополучие в чаша! Както се подразбира от името на коктейла, основните съставки в него са джин и мента.

Ето за какво феновете на свежия усет го обожават толкоз доста. Джента е идеалният метод да се разхладите в горещите дни или да извършите нощите си още по-забавни. Ето и по какъв начин се подготвя този прославен коктейл.

 Джента

Необходими артикули: 25 мл джин, 25 мл мента, 100 мл спрайт, лед

Начин на подготвяне: Приготвянето на коктейл Джента е извънредно елементарно. Първо би трябвало да разбиете 2-3 бучки лед в шейкър с джин. Необходимо е единствено алкохолът да се изстуди.

Няма потребност ледът да се разтапя. Разлейте течността в коктейлна чаша. Прибавете безалкохолната напитка и завършете с ментата. Коктейлът Джента е подготвен за поднасяне. По предпочитание може да го сервирате с резенче лимон.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР