Когато спестяваме от електричество ние не само смекчаваме разходите си,

...
Когато спестяваме от електричество ние не само смекчаваме разходите си,
Коментари Харесай

Хитрата домакиня: Няколко съвета как да намалим сметката за тока

Когато спестяваме от електричество ние освен смекчаваме разноските си, само че и оказваме помощ за опазването на околната среда. Помещението с най-вече консумация на електрическата енергия е кухнята, по тази причина и имаме няколко елементарни съвета, които в случай че съблюдаваме могат да спестят до 15% от сметката ни за електрическа енергия.

Лесно можем да спестим при готвене, в случай че използваме тенджери и тигани, чиито диаметър е еднакъв на този на котлона на печката. Ако съдът е по-голям се губи сила, с цел да се загрява в профил.

По-честото потребление на тенджери под налягане също би ни помогнало да понижим сметките си за ток, тъй като те пестят време при готвене, т.е. ще изразходят по-малко сила. Ако предпочитате да ги избягвате, то тогава по постоянно използвайте похлупак при готвенето, по този начин топлината ще се задържи по-дълго и още веднъж ще спестите. Важно е и тенджерите и тиганите да бъдат с равно дъно.

Друг метод да спестим от готвене е да изключваме печката 10 минути преди подготвеност на ястието. Тъй като топлината във фурната се резервира за относително дълго време, интервалът от 10 минути няма да понижи градусите на печене и няма да повлияе на храната по никакъв метод, само на фактурата ви в края на месеца.

Хладилникът е другият електроуред, който харчи много ток. Важно е да размразяваме хладилника си колкото може по-често, тъй като формираният лед в него покачва доста размера на разноските за електрическа енергия. Дори 1 см лед повлиява върху потреблението на ток, колкото повече се натрупва, толкоз повече и потреблението се усилва.

 Хитрата стопанка: Няколко съвета по какъв начин да понижим сметката за тока

Важно е и поддържането на една и съща температура, а не да въртим копчето със степените, когато ни се прииска да изстудим нещо по-бързо. Друго значимо, с цел да спестим е да поддържаме чиста решетката на гърба на хладилника, с цел да осигурим ефикасен въздухообмен. Замърсяването й може да докара до преразход на електрическа сила.

Има и няколко тънкости при потреблението на пералнята, които също биха ни били от изгода. Факт е, че пералнята харчи еднообразно в случай че е цялостна на половина или до оптималния разрешен потенциал.

Затова е по-разумно, в случай че желаеме да спестим, да напълним пералнята до този разрешен потенциал и тогава да я пуснем. Можем да спестим, в случай че пуснем по-леко нечистите облекла без стратегия за пред пране или на малко по невисок градус.

Малките електроуреди също харчат ток, въпреки и да не са в приложимост. Например лампичката на кафе машината, която демонстрира, че уредът е включен. За да спестим този разход, можем просто да ги изключваме от контакта, когато не ги използваме.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР