Когато сме болни или дори малко настинали, обикновено не притежаваме

...
Когато сме болни или дори малко настинали, обикновено не притежаваме
Коментари Харесай

Да тренираме ли, ако не се чувстваме добре или сме болни

Когато сме заболели или даже малко настинали, нормално не притежаваме сила и ни се желае да си отделим време за отмора. Физическата интензивност повлиява позитивно върху нашето здраве. Тя укрепва имунитета, спомага против респираторни и заболявания на сърдечно-съдовата система, само че стига да е с умерена активност, тъй като в случай че става въпрос за тренировки с прекомерно физическо натоварване, те работят, като пречат на вярното деяние на имунната ни система. 

Когато сме заболели имаме потребност напълно от отмора вместо незабавно да се втурнем към спорта. В този интервал имунната ни система се нуждае от задоволително кръв, а спортуването усилва притока на кръв до някои органи, само че в случай че продължим тренировките по време на простуда или грип те могат да доведат до някои нежелани последствия.
Никога не пийте тази напитка преди подготовка
Поддържането на хидратация по време на подготовка е значимо освен за цялостното здраве, само че и за издръжливостта на тялото при физическо...
Прочети повече
Тренировките изключително по време на простуда или заболяване на респираторната система няма да дадат никакъв позитивен резултат върху здравето ни, а даже тъкмо противоположното. Вследствие на това са вероятни положения на влошен синузит, кашлица, утежняване на положението и други Ако пък имате и температура като признак, изобщо не си помисляйте и не се насилвайте да отметнете днешната подготовка. 

Още изследвания, които следят спортисти, останали дейни по време на простуда, откриват, че те имат по-сериозни признаци и затруднения, както и се възвръщат по-бавно. Лекарите настояват и застават зад мнението, че имунната система би трябвало да си почине известно време, с цел да завърне защитната си функционалност, както и да се пребори с появилите се инфекции.

Спортът има доста изгоди за цялостното ни здраве, само че доста хубаво не е на хубаво и по тази причина би трябвало да усещаме и чуваме тялото си – в случай че то има потребност от отмора, дайте си колкото време ви е нужно. Дори да усещате, че имате нужната сила, при започване на трениривката ще усетите по-бърза отмалялост и безсилие. Препоръчваме ви, когато положението ви се усъвършенства, да започнете с къси разходки и напълно леки натоварвания, без да притичвате към тежките силови или кардио тренировки.

Възползвайте се от времето си за отмора, наблягайте на мързелуването в случаи и ще видите, че признаците на заболяването ще ви изоставен бързо.
Коя е най-хубавата храна след подготовка
Отдавна се знае, че триумфът е 30 % образование и цели 70 на 100 диета. Важно е тези детайли да се комбинират добре един с различен. М...
Прочети повече
За всяко едно нещо е значимо да следвате знаците и сигналите, които тялото ви ви изпраща – по този начин може да стопирате бързо нежеланите заболявания и освен. Спортувайте постоянно когато можете, само че в случаи на простуда е по-добре да позабавите нещата. Това ще се отрази най-добре на здравословното ви положение.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР