Когато си легнем и затворим очите си, хипоталамусът започва да

...
Когато си легнем и затворим очите си, хипоталамусът започва да
Коментари Харесай

Какво се случва докато спим

Когато си легнем и затворим очите си, хипоталамусът стартира да управлява мозъчните процеси, тъй като открива неналичието на светлина и схваща, че е настъпило времето за отмора.

Докато заспиваме, оставяме цялото си схващане и се потапяме в страната на сънищата, които от време на време не можем да си спомним на идващия ден. Но тази отмора (сънуването) е нужна, тъй като до момента в който спим, вътре в нас се случват огромно многообразие от незаменими феномени, с помощта на които изискуем физическото и психическото си здраве.

Умът ни " отива на кино ", с цел да може да асимилира това, което ни се е случило денем, пишат от Hola.

 Снимка 314804

Нощта, въпреки и да не наподобява по този начин, е интервал, в който мозъкът е деен. Започват циклични процеси с приблизителна дълготрайност от по 90 минути всеки. Освен всичко друго, мозъкът работи за подсилване на паметта, защото огромна част от процесите, които се случват през нощта, са предопределени да намерят място за новите мемоари в нашия разум.

Във етапа на лекия сън консолидираме това, което се е случило денем. А в другите етапи на съня мозъкът се приготвя за утрешния ден, към този момент отпочинал, с цел да може да получи нови познания.

Ето за какво е толкоз значимо да се отпуснем добре и да спим най-малко най-малко часовете, които експертите пресмятат за нужни - осем . Нуждаем се от това време, с цел да може мозъкът да стартира своите цикли, измежду които е и етапа на сънуване като част от процеса, който мозъкът би трябвало да извърши.

 Снимка 314803

Всички сънуваме, без значение дали си спомняме или не, и го вършим четири или пет пъти всяка вечер. Дали ще си спомняме какво сме сънували, зависи от това в какъв миг се разсънваме, и от прочувствената дълбочина на историята.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР