Опасност от първа степен за обилни валежи е обявена в

...
Опасност от първа степен за обилни валежи е обявена в
Коментари Харесай

НИМХ би камбаната: Идват наводнения и аквапланинг за колите

Опасност от първа степен за значителни превалявания е оповестена в 8 области от страната за четвъртък. Това предизвестяват от Националния институр по метеорология и хидрология.

Жълт сигнален код за мощен дъжд е разгласен за София област, Пазарджик, Пловдив, Смолян, Стара Загора, Габрово, Велико Търново и Ловеч.

Метеоролозите предизвестяват да бъдем деликатни за опция от местни наводнения, малцина. Възможно е да се наложи спиране на действия навън. Затруднения при шофиране поради понижена видимост и аквапланинг.

Утре атмосферното налягане едва ще се увеличи и ще е малко по-високо от междинното за месеца.

През идващото денонощие облачността над страната ще бъде най-вече забележителна, купеста и купесто-дъждовна. На доста места ще има превалявания. В обособени региони от Западна и Централна България ще има и гръмотевични стихии, там има условия за местни интензивни феномени, обилни количества на преваляванията и за градушки. През нощта ще бъде съвсем безшумно, а денем ще духа до сдържан северозападен вятър. Максималните температури ще бъдат сред 19° и 24°, в София – към 19°.

Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни превалявания от дъжд и гръмотевици, над 2700 m преваляванията ще са от сняг. Ще духа сдържан север-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 14°, на 2000 метра – към 7°.

Над Черноморието облачността ще е променлива, над южното крайбрежие по-често забележителна и там ще има краткотрайни превалявания и гръмотевици. Ще духа до сдържан вятър със северна съставния елемент. Максималните температури ще са сред 19° и 21°. Температурата на морската вода е 17°-18°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР