Когато си купувате брюкселско зеле, погледнете зелките – хубаво е

...
Когато си купувате брюкселско зеле, погледнете зелките – хубаво е
Коментари Харесай

Вкусни рецепти с брюкселско зеле

Когато си купувате брюкселско зеле, погледнете зелките – хубаво е да нямат никакви пострадвания и да бъдат зелени, а не пожълтели. Освен това дребните зелки би трябвало да бъдат твърди.

За да почистите брюкселското зеле, би трябвало да обелите най-горния пласт на всяка от зелките, след което да ги измиете. Ако има останали стъбълца, ги отрежете с нож.

Приготвили сме ви три предписания с този артикул, които се подготвят доста бързо. Ето и какви са рецептите за тях:

Брюкселско зеле с чесън и масло

Необходими артикули: 1 кг брюкселско зеле, 3 скилидки чесън, лимонен сок, сол, масло.

 Брюкселско Зеле

Начин на подготвяне: първо сварете дребните зелки в подсолена вода. След като омекнат ги изцедете. След това ги изсипете деликатно в подобаваща паница за сервиране и ги поръсете с дресинг, който би трябвало да приготвите от сок от един лимон, разтопено масло и намачканите скилидки чесън.

Следващото ни предложение е за запечено брюкселско зеле с бекон. Можете да си приготвите гозбата в една тава, а в случай че разполагате с дребни гювечета, направете в обособени порции за всеки. Първо бланширайте зелето (около 400 г), след което го отцеждате и разполовявате всяка зелка.

Нарежете глава лук и няколко скилидки чесън и ги запържете в тиган – сложете към 250 г бекон, също нарязан и гъби 150 година Оставете да се позапържат и прибавете по избор царевица от консерва.

 Брюкселско Зеле с Пармезан

Налейте ¾ ч.ч. бяло вино и изключете котлона. След няколко минути, изсипете всичко това върху зелето, поръсете с кашкавал, прибавете черен пипер, напълно малко сол и запечете във фурната.

Брюкселско зеле със заквасена сметана

Необходими артикули: 500 г брюкселско зеле, 1ч.ч. прясно мляко, 2 с.л. заквасена сметана, 2 с.л. брашно, 50г масло, 1 с.л. лимонен сок, 2 ч.л. пармезан, 1-2 ч.л. млян черен пипер, ½ ч.л. настъргано индийско орехче, сол на вкус

Начин на подготвяне: Почистеното и измито зеле се сварява в тенджера с подсолена вода. През това време се подготвя сосът. В загрятото масло се запържва брашното, изсипват се млякото и сметаната и непрекъснато се разбърква на слаб огън, с цел да не се получат бучки в соса.

Когато е подготвен, се прибавят подправките – солта, пиперът и индийското орехче. Готовият сос се излива в тенджерата и зеленчуците се оставят няколко минути да прелом. Консумират се поръсени с пармезан.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР