Когато сенаторът Джон Ф. Кенеди и Жаклин Бувие, момиче от

...
Когато сенаторът Джон Ф. Кенеди и Жаклин Бувие, момиче от
Коментари Харесай

Водопровод скапал сватбената рокля на Джаки Кенеди

Когато сенаторът Джон Ф. Кенеди и Жаклин Бувие, момиче от известното американско семейство, афишират годежа си, сходно на доста други двойки, хората към тях се чудят каква ще е роклята на младоженката.

Майката на Жаклин Джанет Лий Бувие избра дизайнера и стила за сватбената й рокля. Тя избира Ан Лоу, която в миналото е шила сватбената рокля на самата Джанет.

Името на Ан Лоу не се загатва в пресата, което наподобява необичайно, тъй като публицистите в детайли разказват церемонията и сватбената рокля на булката. Но дизайнерът се занимава освен с роклята на Жаклин, само че и с роклите на шаферките.

За изработката на роклята били нужни 45 метра копринена тафта с цвят слонова кост. Работата по проектирането стартира съвсем незабавно след годежа, трябвало да се направи за осем седмици.

Роклите на булката и шаферките към този момент били подготвени, когато внезапно, 10 дни преди сватбата, в ателието се спуква водопроводна тръба и всичко е безнадеждно унищожено.

Тогава Ан Лоу събира цялата си храброст и за 10 дни в ателието си ушива напълно нов тоалет на булката и възвърнаха всички развалени рокли за шаферките.

Ан и нейните помощници работели 24 часа в денонощието. А Жаклин даже не знаела за този случай. За работата си Ан поискала единствено 500 $, което би коствало няколко пъти повече при всеки различен дизайнер на нейното равнище.

Жаклин е луксозна в деня на сватбата. Пухкавата пола била украсена с кормила и розетки от кормила, направени от същия плат. Корсетът подчертавал тънката талия на булката. Деколтето на роклята разкривало нежните и нежни плещи.

Прическата била украсена с воал от антична дантела, който принадлежал на бабата на Жаклин. Леката дантела съвсем до петите трансформира булката в приказна принцеса.

Колието от перли и диамантените гривни били подарък от младия брачен партньор. Тук е „ нещо остаряло, нещо ново “, сигурно е имало и нещо синьо, може би жартиера или катарами на обувките?

Самата Жаклин обаче не била възхитена от типа си. Тя споделила, че би желала роклята да подчертае нейната фигура, този жанр нарекла „ абажур “. Очевидно при избора на дизайн майка й не взела поради нейното мнение.

Не й харесал и изумрудения пръстен от Van Cleef & Arpels, дарен от Джон за годежа. На сватбата бил прикрит под ръкавици, само че незабавно щом се появила опция, Жаклин го преработила и добави диамантени листа към изумруда.

Сватбата на Джон Кенеди и Жаклин Бувие е първокласна, участвал даже папата. Вестниците го съпоставят с коронация, макар че фамилията на Жаклин упорства за по-скромни тържества. На това бащата на Джон отговори: “Вие просто омъжвате щерка си, а аз тази женитба би трябвало да срещна страната с бъдещата първа дама на Съединени американски щати. ”
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР