Когато семейството се сдобива с дълго лелеяната рожба, то, съвсем

...
Когато семейството се сдобива с дълго лелеяната рожба, то, съвсем
Коментари Харесай

Седем признака показват, че детето ви е разглезено

Когато фамилията се снабдява с дълго лелеяната рожба, то, напълно естествено, родители, баби, дядовци и близки родственици показват непринудено обичта си към новороденото, правейки всичко допустимо да му е оптимално удобно. Така, в прочут смисъл, те си залагат капан, който ще щракне, в случай че още от двугодишна възраст не стартират да го приучват на порядки, които ще редуцират опцията детето да се „ разглези “! Защото едно капризно 3 – 4 годишно дете става, нормално, капризен хлапак или момиче, което – единствено след година две – може са докара до съществени неприятности, свързани с държанието на младите младежи в обществената и фамилна среда!

Добре е в точния момент да ревизирате степента, до която детето ви е капризно, преди то да навърши 4 години. За задачата използвайте препоръчаните следните критерии. Първо, чести ли са изблиците на яд, свързани с плач, тръшкане, мятане на предмети, нанасяне на удари по околните? Второ, показва ли детето ви „ постоянно неодобрение “, без значение от оказваната му любов и внимание? Трето, демонстрира ли то податливост към автономия като си играе в къщи самичко, не изисквайки непрекъснато присъединяване и на непосредствен човек? Четвърто, отхвърля ли детето ви да „ оказва помощ “ в къщи – да взе участие в готвенето, да се облича, съблича, обува и събува единствено, да подрежда играчките си след игра?

Пето, излага ли ви по някакъв метод детето на публични места, пред близки и другари, с цел да притегля непрекъснато вниманието върху себе си? Шесто, демонстрира ли детето ви очевидно отвращение да споделя храната, движимостите и играчките си със своите братя и сестри или с приятелите си? Седмо, демонстрира ли детето пренебрежение към вас, оспорвайки престижа ви и отказвайки да се подчинява на въведените от вас забранителни правила и изисква ли то „ премия “ за тяхното съблюдаване? Ако отговорите утвърдително на най-малко половината от тях, значи стартирате да „ изпускате юздите “ и се постанова да преосмислите целия метод на образование, с цел да не се трансформира детето ви в един млад идеален лакомец!

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР