Когато руските танкове обстрелваха ядрения реактор ​​на Запорожската електроцентрала с

...
Когато руските танкове обстрелваха ядрения реактор ​​на Запорожската електроцентрала с
Коментари Харесай

Некомпетентната и корумпирана руска армия влезе слепешката в Украйна

Когато съветските танкове обстрелваха нуклеарния реактор ​​на Запорожската електроцентрала с бойни снаряди, не всички снаряди избухнаха, тъй като бяха прекомерно остарели и към този момент негодни. Тази история, разказана ми от Пьотр Котин, началник на компанията, която е притежател на завода, е метафора за войната на Владимир Путин против Украйна. Сегашната съветска войска е копие на Червената войска на Йосиф Сталин, предопределена да насища минните полета с тела, написа Юлия Латинина в собствен коментар, оповестен в The Wall Street Journal, представен от Bloomberg TV Bulgaria.

По време на Втората международна война, до момента в който американските генерали скачаха с парашути на бойните полета със своите войски и споделяха техните компликации, руските генерали стояха надалеч от фронта и изпращаха вълна след вълна от обречени наборници против непревземаеми отбрани. Така че не е изненада, че техните наследници заповядаха на войските под тяхно командване да копаят окопи в мощно радиоактивната почва на Чернобил и изпратиха бойци в месомелачката на Чернобаевка.

Некомпетентната и корумпирана съветска войска влезе слепешком в тази война. Войниците избираха неверни пътища. Счупени танкове осеяха пътните артерии много преди контакт с врага: затънали в тиня, без гориво и най-много без концепция къде се намират. През 21-ви век, със спътници, осеяли небето, съветската войска употребява остарели руски хартиени карти с градове, които са трансформирали имената си, и пътища, които към този момент не съществуват. Защо съветските войски не са употребявали световната система за позициониране или нейния съветски аналог " Глонас "? Изглежда, с изключение на всичко друго, съветската войска е станала жертва на личната си агитация. Преди войната Путин беше удивен от придобиването на нови оръжия. Сред най-важните бяха електронните контрамерки или ECM. Те трябваше да трансформират изискванията на играта, като се употребяват за заглушаване на GPS сигнала, спиране на връзките и вдишване на командването над дронове или умишленото им катастрофиране в земята.

ЕCM елементи в действителност маршируваха с всички съветски колони, когато влязоха в Украйна. Но те не проработиха по проект. Вместо да смъкват турските дронове от небето, подразделенията на ECM блокираха всички връзки, в това число и на съветската войска. " Това е казусът на ECM. Или не работи, или, когато работи, нанася вреди на вашата страна доста повече, в сравнение с тази на врага “, споделя Виктор Кевлук, боен специалист от Украинския център за отбранителни тактики.

Руската войска се " ослепи " сама на непозната земя, до момента в който украинците намираха пътя си в тъмното. Така че вместо да разчитат на нови технологии, руснаците се обърнаха към остаряла тактичност: всеобщ гнет. Руски бойци изнасилваха украински дами и екзекутираха украински мъже. Мариупол е подравнен със земята. Полковник Олег Жданов, преди този момент от Генералния щаб на Украйна, ми разказа в изявление по какъв начин в Березовка " вкопаните в земята танкове си направиха стрелбище с бягащи цивилни коли като цели ". Масовият гнет беше директна последица от всеобщата неистина, защото е по-лесно да се изразходват муниции против куп бягащи цивилни, в сравнение с да се нападна същинска военна цел. Дори грабежът е станал проведен. Руслан Левиев, създател на Conflict Intelligence Team, твърди в изявление, че бойците карат откраднати коли, натоварени с плячка, в Русия, с цел да ги продават на спонтанни пазари, и заплащат част от приходите на своите офицери.

Това е в действителност необикновено. Съвременната войска не плячкосва. Съмнително е, че същата войска, която напусна Буча с трофейни съдомиялни машини, ще може бързо да се прегрупира, с цел да се бие в Донбас. Как е считал Путин, че може да завоюва тази война? Отговорът е обвързван с държавната илюзия. Лесно е да се сбърка Русия с военна страна. Тя не е такава. Вярно е, че съветската страна се ръководи от " силовики ", само че тези хора са от Федералната работа за сигурнос (ФСБ), а не от армията.

Путин, който самият е някогашен офицер от Комитет за Държавна сигурност (на СССР), от дълго време е мощно недоверчив към вероятен боен прелом. Некомпетентността на съветската войска е най-малко частично умишлена – предопределена да ускори концепцията, че ФСБ, а не армията, дава отговор за ръководството на съветското общество. ФСБ и нейните политически съдружници споделиха на Путин това, което той желае да чуе: а точно, че Русия има необятна мрежа от симпатизанти в Украйна, които ще му предадат страната на поднос. Държава с това равнище на непросветеност и илюзия просто нямаше да оцелее през 19-ти век. Нещата през днешния ден са разнообразни. Санкциите са доста желани пред директната битка. И до момента в който икономическите наказания могат да изолират един лъжлив режим, те не могат да го смажат. Путин е сбъркал доста неща в актуалната си война, само че угатна едно нещо вярно. Организацията на Северноатлантическия контракт няма да стартира война за Украйна. И това е може би най-голямата причина, заради която би трябвало да бъде сплескан. Ако не бъде, ще последват още Путиновци, в това число такива с доста по-здрава хватка на действителността.

Юлия Латинина беше журналистка в " Ехото на Москва " и " Новая газета " – съветски издания, които бяха закрити по време на войната на Русия с Украйна
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР