Когато решаваме да отидем в чужбина, дали по работа или

...
Когато решаваме да отидем в чужбина, дали по работа или
Коментари Харесай

Това са най-популярните напитки и коктейли в света!

Когато решаваме да отидем в чужбина, дали по работа или просто на отмора, нормално авансово се срещаме с традициите на страната, която ще посетим.

Има доста източници на информация, които ни оферират благоприятни условия да забележим това или това място, поучават ни коя атракция да изберем, какво да хапнем и кой хотел да посетим, само че доста малко от нас знаем на каква обичайната напитка да се насладим. Тук ви предлагаме част от коктейли и питиета, които си заслужават да бъдат опитани, естествено употребявани с мярка и положително въодушевление.

Перу - Писко сауър

 Писко сауър

Чили и Перу са двете страни, които претендират, че Pisco Sour е тяхна национална напитка, само че коктейлът е зародил в Лима, Перу. Американския барман Виктор Вон Морис изобретил и по-късно сервирал първи Pisco Sour в Бар Морис при започване на 1920 година Тази напитка нормално се прави с бърбън или уиски, лимон или лимонен сок, както и подсладител.

Япония - Саке

 Саке

Със своя генезис датиращ от 3-ти век напитката е чест избор на феновете и в Япония. Саке се прави от ферментирал ориз. Неразредена съдържа 18 до 20% алкохол. Сервира се студена или топла в специфични керамични съдове- токури, след което от тях се разлива в дребни чаши наречени чоко. Отпивайте глътка саке постепенно и се наслаждавайте на усета ѝ.

Мексико - Текила

 Текила

Текилата е направена от синьо агаве, растение намиращо се в град Текила, щата Халиско, Мексико. Интересно е, че Мексико държи изключителното интернационално право над думата " текила ", с което се разрешава на страната да предприеме правосъдни дейности против страни, които създават питиета с дестилата на синьото агаве-текила. Национално пиво на Мексико е Палома - направено посредством разбъркване на текила със сода с мирис на грейпфрут, лайм и се сервира в чаша със сол. Текилата също се употребява и за коктейл Маргарита.

Ню Йорк - Манхатън

 Коктейл Манхатън

Д-р Иън Маршал е основател на коктейл Манхатън. Първият подобен коктейл се сервира на прием в чест на американския претендент за президент Самюел Тилдън през 1870 година Обикновено е гарниран с черешка, Манхатън е тясно обвързван с коктейла Бруклин, изработен благодарение на изсъхнал вермут и ликьор. Манхатън е изработен от сладостен вермут, уиски и ароматизиран с билкови есенции, което придава и неповторимия му усет.

Шотландия - Скоч

 Скоч

След дълъг ден на работа, постепенно отпивайте от чаша си скоч уиски, и ще забравите за всичките ви проблеми. Скоч е малцово или зърнено уиски създадено в Шотландия и отлежало в дъбови бъчви в продължение на минимум 3 години. Известните шотландски скоч уиски марки включват Dewar’s, Johnnie Walker, J & B, Chivas Regal и Cutty Sark.

Испания - Сангрия

 Сангрия

Ако в миналото ви се отдаде опция да се разноските из Plaza Mayor Барселона, спрете и споделете с другари чаша Сангрия. Тази напитка се състои от вино, нарязани плодове, тип ракия и подсладител като мед, захар, сироп или портокалов сок. Сангрия е известен коктейл в Испания, Португалия, Мексико и Аржентина.

Куба - Мохито

 Мохито

Историците считат, че африканските плебеи, които са работили в захарно-тръстиковите полета на Куба по време на 19-ти век, са съдействали за произхода на мохито. Традиционният кубински коктейл се състои от бял ром, захар, лимонен сок, газирана вода и мента. Мохито е освен известна напитка в Куба, само че също по този начин е обичан коктейл на Ърнест Хемингуей и на доста хора в целия свят.

Италия - Белини

 Коктейл Белини

Опитайте този апетитен коктейл, в случай че сте на посещаване в Италия. Белини е един от най-популярните питиета в Италия, основани от Джузепе Киприани, барман в Хари бар във Венеция. Цветът на напитката припомня цвета на тогата на светец в картина на художника от 15-ти век Джовани Белини и тази аналогия наложила и името на коктейла. И по този начин, какво има в него? Тази смесена напитка се състои от Просеко и пюре от праскови.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР