Когато работите по цял ден от понеделник до петък и

...
Когато работите по цял ден от понеделник до петък и
Коментари Харесай

Планирай седмичното меню, ако си умна работеща жена

Когато работите по през целия ден от понеделник до петък и се прибирате вечерта, сигурно желаете да отделите от дребното си останало свободно време, с цел да видите децата и обичания. Те обаче чакат от вас вкусна и топла вечеря.

Един от разновидностите е да се пандизите у дома целия уикенд и да приготвите няколко разнообразни ястия, които да подгрявате през цялата седмица. По-удобният обаче е да употребявате единия от свободните си дни и да планирате това, което ще ви би трябвало като хранителни артикули за през седмицата.

Напишете на лист продуктите и отидете на пазар. Старайте се да купувате неща, които могат да устоят няколко дни в хладилника, без да се скапват (малотрайните артикули купувайте и гответе в някои от почивните дни, когато не сте на работа).

За да спестите и време, и пари от пазар, започнете проекта си за идната седмица с ястия, които включват артикули, които към момента не сте изразходвали - ориз, фасул, леща, брашно и така нататък

Бъдете изобретателни - оризът може да се подготви по хиляди способи и с неизброимо количество комбинации от артикули и подправки, тъй че не казвайте О не, още веднъж ориз!

По-добре го разнообразете с нещо, само че се старайте да прочиствате шкафовете и да подменяте тези считани за по-трайни артикули, от които обаче след известно време стартират да летят дребни пеперуди.

 Готвене

Купете си грил - преди да легнете вечер, можете да овкусите месо или зеленчуци, която процедура ще ви отнеме не повече от 5 минути, и когато на другия ден се приберете от работа, за 10-15 минути на грила ще приготвите топла вечеря.

Ако пък предпочитате по-сложни ястия, само че нямате време да се захванете с тях, инвестирайте в апарат за постепенно готвене - той може да се настройва с таймер и да готви даже до момента в който вие сте на работа. Белите и режете съставените елементи за дадените ястия, слагате във вакуумирани найлонови торби и оставяте във фризера, до момента в който не ви потрябват.

Работното ви време не трябва да е опрощение за това, че не готвите.

Вашето семейство би трябвало да знае, че е преди всичко, а това усещане се гради най-лесно на сплотена фамилна вечеря.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР